8.9

Bosch Smart Home Starter Set Licht-/Rolluikbesturing II 5-pack + Google Nest Hub (Gen. 2)

Aanbevolen verkoopprijs

Korting € 0,00

tink korting
Exclusieve kortingen op productsets en speciale deals alleen bij tink 
€ 0,00

- € 399,95 Incl. btw

 • Gratis verzending en retour

Niet beschikbaar

Belangrijkste functies
Works with Hey Google

De voordelen van de Bosch Smart Home - Starter Set Licht-/Rolluikbesturing II 5-pack + Google Nest Hub (Gen. 2) in één oogopslag:

 • Bestuur je rolluiken en verlichting via een app
 • Stel routines in
 • Integratie in Google Assistant
 • Makkelijk in te bouwen
 • Houd je stroomverbruik in de gaten

Expert review
8.9
Getest door tink expert
Moritz

Als je je zonwering of verlichting slim wilt bedienen, is deze starter set zeker geschikt. De inbouwschakelaars zijn voor zowel binnen als buiten, maken het dagelijkse leven gemakkelijker en transformeren bestaande systemen in een handomdraai slim. Tijdens de installatie hoef je alleen maar te kiezen of je de verlichting of de rolluiken wilt bedienen. Met de meegeleverde Controller sluit je ze aan op je Bosch Smart Home en via de Google Nest Hub kun je ze bedienen met je stem of via het display na integratie in Google Assistant.

Meer details
Productinformatie

 • Bestuur je rolluiken en verlichting via een app: Met de Bosch Smart Home Licht-/Rolluikbesturing kun je al je bestaande elektrische rolluiken, jaloezieën en zonneschermen slim maken en precies op jouw wensen afstellen. Ook je verlichting kun je met deze slimme inbouwschakelaars verbinden om ze vervolgens per app te besturen. Via de Bosch Smart Home Controller verbindt je de inbouwschakelaars met je smart home.
 • Routines instellen: Via de Bosch Smart Home app kun je routines instellen die perfect bij je persoonlijke ritme passen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je rolluiken automatisch geopend worden op bepaalde tijdstippen. De verlichting kun je ook op standaard tijden inschakelen waardoor je het licht in je huis perfect kunt reguleren.
 • Google Nest Hub (Gen. 2) inbegrepen: Om je te helpen het maximale gemak te bereiken dat het Bosch Smart Home kan bieden, wordt deze starterset geleverd met een Google Nest Hub (2e generatie). Met de Nest Hub (2e generatie) kun je je slimme huis gemakkelijk bedienen via spraakopdrachten. Houd er echter rekening mee dat rolluikbesturing om veiligheidsredenen niet rechtstreeks via spraakbesturing mogelijk is. Wel kun je een scenario instellen in de Bosch Smart Home app, die via spraakbediening is te activeren.
 • Makkelijk in te bouwen: De compacte regelunit kan onzichtbaar geïnstalleerd worden, hij past achter veel bestaande schakelaars en in verdelers en kan dankzij de IP66-bescherming zelfs buiten worden geïnstalleerd. Ook praktisch: je kunt je bestaande muurschakelaars/knoppen zonder problemen blijven gebruiken.
 • Grip op je stroomverbruik: In de Bosch Smart Home app kun je op elk moment het energieverbruik van de licht-/ jaloeziebesturing controleren. Bovendien heeft de app geïntegreerde beschermingsfuncties, zo wordt van de temperatuur van het toestel, overbelasting en ompoling in de gaten gehouden.
 • Kinderslot functie: In de app kun je handmatige schakelaars vergrendelen, zo kun je voorkomen dat je kinderen per ongeluk de rolluiken openen of sluiten.
 • Snelle verbinding: Bosch Smart Home gebruikt een protocol dat op ZigBee gebaseerd is. Alle producten communiceren razendsnel met elkaar en zijn naadloos op elkaar afgestemd.
 • Speaker geïntegreerd: In de Google Nest Hub is een speaker geïntegreerd, waardoor je met de Google Nest Hub naar muziek kunt luisteren. Je kunt ook met Google Assistant communiceren en je kunt kijken naar films, series of video's.

Expert review
8.9
Getest door tink expert
Moritz
Installatie 8

De installatie van de Bosch Controller en de Nest Hub gaat zeer snel en eenvoudig. De inbouwschakelaars vergen echter wat tijd en is wat ingewikkelder, maar er is geen adapter nodig.

Productkwaliteit 9

Zowel van Google Nest als van Bosch kun je hoge kwaliteit verwachten. Uitgerust met fraaie hardware en gebruiksvriendelijk.

App/Software 9

Beide apps zijn overzichtelijk, intuïtief vormgegeven en wijzen je eenvoudig de weg.

Functionaliteit 9

Zowel voor Google Nest als Bosch zijn er grote uitbreidingsmogelijkheden en kun je binnen deze set al genieten van vele functies als tijdschema's, scenario's en spraakbediening.

Betrouwbaarheid 9

In onze test werkte deze bundel betrouwbaar. De opdrachten werden snel en accuraat doorgevoerd. Een vereiste is een stabiele wifi verbinding

Ontwerp 9

De schakelaars zijn qua design simpel en robuust en vallen niet op. De Hub en de Controller zijn stijlvol en strak vormgegeven.

Gegevensbescherming 9

Je privacy wordt door Google en Bosch gerespecteerd en gegevens worden gecodeerd opgeslagen.

Prijs-kwaliteit 9

Hoge kwaliteit producten die in deze bundel extra voordelig zijn. Een aardige investering, maar een eerlijke prijs.

De installatie van de Bosch Controller en de Nest Hub gaat zeer snel en eenvoudig. De inbouwschakelaars vergen echter wat tijd en is wat ingewikkelder, maar er is geen adapter nodig.

Klantenrecensies
App Download
Technische details

Technische Details


Bosch Smart Home Licht-/Rolluikbesturing II 5-pack

Afmetingen4,1 x 4,7 x 2,2 cm
Gewicht42 g
ConnectiviteitZigbee 3.0
Stroomvoorziening230 VAC / 50 Hz
Reikwijdte (zonder barrières)< 100 m (per stuk)
Bedrijfstemperatuur-20 °C bis 50 °C
Maximale schakelcapaciteit2 schakelcircuits met elk max. 500 W
Verpakkingsinhoud5x Licht-/rolluikbesturing II
5x Installatiehandleiding

Bosch Smart Home Controller

Afmetingen18,65 × 16,75 × 7,25 cm
Gewicht190 g
AansluitingenVoedingskabel, USB, LAN (Ethernet RJ45)
Bereik draadloze verbindingTot 100 m
Radio frequentie868,3 MHz / 869,525 MHz
BeschermingsklasseIP30
Verpakkingsinhoud1x Bosch Smart Home Controller
1x voedingseenheid
1x netwerkkabel (RJ45)
1x muurbeugel met montagemateriaal
1x installatiehandleiding

Google Nest Hub (Gen. 2) - Smart Display

Afmetingen6,95 x 17,74 x 12,04 mm
Gewicht558 g
ConnectiviteitWifi 802.11b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz)
Bluetooth® 5.0
Geïntegreerde Chromecast-technologie
802.15.4 (op 2,4 GHz) Thread (Functionaliteit binnenkort beschikbaar)
Stroomkabel1,5 m
Luidspreker en microfoonFull-range luidsprekers met 43,5 mm drivers
3 Far-Field-microfoons
Microfoon uit-schakelaar
Google Assistant ingebouwd
Voice Match technologie
Ultrasone detectie
Vermogen15 Watt
ProcessorQuad-core 64-bit 1,9 GHz ARM CPU
Krachtige ML hardware-engine
Verpakkingsinhoud1x Google Nest Hub (2e generatie)
1x Stroomadapter
1x Handleiding
1x Privacybeleid
1x Informatie over veiligheid en garantie
Installatie
FAQs
Waar moet mijn inbouwdoos aan voldoen aan ik de licht/-rolluikbesturing wil installeren?

De bestaande inbouwdoos moet minstens een diepte van 50 mm hebben.

Kan ik bestaande schakelaars blijven gebruiken?

Je kunt de slimme licht/-rolluikbesturing integreren met je bestaande schakelaars waardoor je deze gewoon kunt blijven gebruiken.

Kan ik de Bosch Smart Home Licht-/rolluikbesturing II zelf installeren?

Dit kan, de handleiding van Bosch zal je stap-voor-stap helpen in dit proces. Omdat je met stroomkabels werkt moet je echter zeker zijn dat de betreffende stroomgroep is uitgeschakeld. Wanneer je niet zeker weet wat je doet, raden wij het zeker aan om hiervoor een professional in te huren.

Wat is het draadloze bereik van de Smart Home Controller?

Het draadloze bereik van de Smart Home Controller is ingesteld op ongeveer 30 meter (binnen een gebouw) of 100 meter (buiten), vergelijkbaar met het wifisignaal van je router.

Welke app heb ik nodig om het systeem te gebruiken?

Om het Smart Home System in te stellen en te bedienen heb je de gratis Bosch Smart Home App nodig. Het is gratis beschikbaar voor Android versie 4.1 en hoger in de Play Store en voor iOS versie 9 en hoger in de App Store.

Hoe installeer ik de Bosch Smart Home Controller?

De Smart Home Controller kan in een paar eenvoudige stappen worden geïnstalleerd. Het enige wat je nodig hebt is de Bosch Smart Home App en de accessoires die in het pakket zijn opgenomen. Na het starten van de Bosch Smart Home App zal deze je door de afzonderlijke installatiestappen leiden. De eenvoudigste manier is om de stapsgewijze instructies in onze installatie video te bekijken of de installatiehandleiding als PDF-bestand te downloaden.

Kan ik Smart Home Widgets gebruiken met de Bosch Smart Home?

Ja, er kunnen widgets worden gemaakt voor de Bosch Smart Home-functies op iOS-apparaten. Hierdoor kun je veelgebruikte functies gebruiken zonder de app te openen.

Wat houdt de Voice Match-functie van de Google Nest Hub (2e generatie) in?

De Voice Match van Google Nest Hub (2e generatie) geeft meerdere personen toegang tot gepersonaliseerde overzichten, video's, afspraken, enz. Dus de Google Nest Hub (2e generatie) weet met wie het communiceert.

Heb ik aparte boxen nodig om muziek af te spelen?

Nee, de Google Nest Hub (2e generatie) heeft ingebouwde luidsprekers met volledig bereik.

Is Google Nest Hub (2e generatie) te integreren met andere Google Nest-producten?

Google Nest Hub (2e generatie) werkt feilloos samen met alle Google Nest-producten. Door het scherm van de Google Nest Hub (2e generatie) zijn de Google Nest producten die beschikken over een video functie goed weer te geven op de Hub.

Gratis expertadvies

Onze Smart Home experts adviseren je graag over individuele Smart Home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzending en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Functioneert garantie

Bij tink staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle tink-producten naar behoren functioneren.

Zo maak je gebruik van de functioneert garantie