Categorie

Prijs (€)

Merken

Zonnepanelen

Je eigen duurzame energie

Met zonnepanelen wek je je eigen, duurzame energie op. Of het nu op het balkon of het terras, in de tuin of op het dak is - met verschillende montagemogelijkheden vind je de ideale plek voor je eigen kleine, groene stroomvoorziening. Het enige wat je nodig hebt is een elektriciteitsmeter met terugloopblokkering of een elektriciteitscentrale om de elektriciteit op te slaan.

Filter

Type zonnepanelen

Voor je dak

Zonnepanelen voor je dak worden op je woning geïnstalleerd en zetten zonne-energie om in elektriciteit, waardoor je je eigen duurzame energie kunt opwekken en je energiekosten kunt verlagen.

Voor je balkon

 Speciaal ontworpen voor mensen zonder geschikt dak, kunnen zonnepanelen voor je balkon op je balkon of terras worden geplaatst, waardoor je toch gebruik kunt maken van zonne-energie en je eigen elektriciteit kunt opwekken.

Mobiele zonnepanelen

Mobiele zonnepanelen zijn ideaal voor onderweg. Ze bieden flexibiliteit doordat je ze kunt gebruiken tijdens kamperen, festivals of andere buiten-activiteiten om je elektronische apparaten op te laden met behulp van zonne-energie.

zonnepanelen balkon Paua

De voordelen van zonnepanelen

Directe verlaging van je energierekening

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Op zonnige dagen kun je bijvoorbeeld je wasmachine laten draaien op de stroom van je zonnepanelen, waardoor je geen elektriciteit van de leverancier hoeft te gebruiken en bespaart op je energierekening. Na een gemiddelde terugverdientijd van 7 tot 8 jaar, is alles wat je bespaart pure winst.

Lange levensduur

De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt.

Teruggave van btw

Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Dit komt neer op een korting van 21 procent op de kosten van de panelen, zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen.

Opwekken van groene stroom

Zonnepanelen maken gebruik van de zon als natuurlijke energiebron, waardoor de stroom die je opwekt echt groen en duurzaam is. Hiermee lever je een bijdrage aan het milieu en draag je bij aan een beter klimaat.

Verbetering van het energielabel

Zonnepanelen dragen direct bij aan een verbetering van het energielabel van je woning. Dit kan resulteren in een hogere waarde van je huis en in sommige gevallen zelfs in rentekorting op je hypotheek, omdat steeds meer banken rentekorting geven voor woningen met een A-label.

Minimaal onderhoud

Zonnepanelen vergen over het algemeen weinig onderhoud. Het meeste vuil wordt weggespoeld door regen. Het is echter wel aan te raden om de panelen jaarlijks te reinigen en te controleren op vuil of eventuele beschadigingen om het maximale rendement te behouden.

Bekijk onze topaanbieder van zonnepanelen: Anker

Naar het aanbod van Anker

Al je vragen over zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik, de beschikbare ruimte op je dak en de opbrengst van de zonnepanelen. Een professionele installateur kan een nauwkeurige berekening maken op basis van je specifieke situatie.

Zonnepanelen hebben doorgaans een levensduur van ongeveer 25 jaar. Gedurende deze periode kunnen ze nog steeds energie opwekken, maar de efficiëntie kan geleidelijk afnemen. De meeste fabrikanten bieden ook garanties op de prestaties van de panelen gedurende een bepaalde periode.

De besparingen die je kunt realiseren met zonnepanelen variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van je zonnestroomsysteem, je energieverbruik en de tarieven voor elektriciteit in jouw regio. Gemiddeld genomen kan een goed ontworpen zonnestroomsysteem een aanzienlijk deel van je energiekosten dekken, waardoor je veel kunt besparing gedurende de levensduur van de zonnepanelen.

Zonnepanelen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Regen spoelt namelijk het meeste vuil van de panelen weg. Afhankelijk van de locatie en omgevingsfactoren kan het echter nuttig zijn om de panelen één keer per jaar te reinigen om eventuele ophoping van vuil te verwijderen en zo de levensduur van de zonnepanelen te optimaliseren.

Zonnepanelen kunnen op de meeste soorten daken worden geïnstalleerd, waaronder schuine daken, platte daken en zelfs gevels. Het is van belang dat je dak voldoende draagvermogen heeft. Op een glazen of rieten dak kan je bijvoorbeeld geen zonnepanelen laten plaatsen.