• De webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Meer dan 1.000.000  tevreden smart home klanten

Losse lampen

Draai zelf een slimme lamp in een fitting

Om je verlichting slim te maken hoef je geen nieuwe plafondlampen en tafellampen aan te schaffen. Vervang simpelweg je traditionele peertjes door slimme ledlampen en je kunt je verlichting bedienen met je smartphone of met een spraakopdracht. Op dezelfde manier kun je de kleur, de helderheid en zelfs tijdschema’s instellen om je licht te personaliseren.

Voor ieders interieur

In elke vierkante centimeter van je huis zit een deel van je persoonlijkheid, of het nu gaat om de zithoek, de slaapkamer of de keuken. Maar hoeveel heb je eigenlijk over je verlichting nagedacht? Slimme verlichting geeft je de mogelijkheid om heel flexibel de sfeer in een kamer aan te passen en dat zonder dat je dure en tijdrovende installatiewerkzaamheden hoeft te plannen. Je hoeft de losse lampen alleen in de juiste fitting te schroeven en met je smartphone te verbinden via Bluetooth, rechtstreeks met de wifi of met behulp van een bridge.

Modern

Kies voor een slimme losse lamp met een modern en wellicht opvallend design, passend bij je stijlvolle moderne inrichting. Slimme verlichting kan zeker wat toevoegen.

Basic

Heb je het liefst een onopvallende losse lamp? Ga dan voor een basic design. Ze zijn praktisch niet te onderscheiden van conventionele losse lampen zonder slimme functies.

Klassiek

Ook voor een klassieke inrichting zijn er genoeg mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een filament lamp; een slimme losse ledlamp met gloeilamp-design. Klassieke uitstraling, maar slim en zuinig.

Philips Hue design losse lampen

Benieuwd naar ons assortiment van filament lampen?

Klik hier

Welke fitting voor mijn slimme lamp?

E27 lampen

E27 is de meest gebruikte fitting onder slimme lampen. Geen wonder dus dat je ook de ruimste keuze aan losse E27-lampen hebt. Ze maken je verlichtingssysteem nog uitgebreider en slim. Laat je huis schijnen in je favoriete kleuren en bedien je E27-lampen via app en spraakassistent. Slimme E27 lampen zijn vaak ook zuiniger qua energieverbruik. Dit bespaart niet alleen energie maar ook kosten.

GU10 spots

De slimme GU10 lampen zullen elke kamer in je huis van meer sfeer voorzien. Installeer ze waar je speciale lichteffecten wilt, of dim ze tot een comfortabele lichtsterkte. Je profiteert ook van een laag energieverbruik in combinatie met uitstekende prestaties. Je kunt je bestaande spotjes vervangen met de GU10 spots voor meer comfort in je smart home.

E14 lampen

E14 lampen hebben een kleinere fitting dan E27 lampen. Deze slimme lampen beschikken daarentegen over dezelfde slimme functies als E27 lampen alleen hebben ze een andere fitting. Bedien je slimme lamp via de app of met een spraakopdracht via een slimme speaker. Daarnaast kun je ze in scènes integreren en hebben ze over het algemeen een relatief lange levensduur.

Zonder fitting

Uiteraard zijn er ook slimme lampen die je niet in een fitting draait maar ‘kant-en-klaar’ zijn. Dit zijn bijvoorbeeld plafondlampen, wandlampen of ledstrips. Deze lampen beschikken in het algemeen over dezelfde slimme functies en kun je onderdeel maken van je smart home. Bekijk onze selectie van kant-en-klare binnenverlichting op deze pagina.

Innr wifi filament lampen

Draadloze verbindingen voor meer flexibiliteit en comfort

De lampen die we bij tink verkopen zitten vol slimme functies. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de draadloze ZigBee, Thread, of Z-Wave-verbinding waarmee de lampen werken. Via een van deze verbindingen communiceren de lampen met een bridge. De bridge verbindt dan weer met je thuisnetwerk en fungeert als koppeling tussen je smartphone en de slimme lamp. Er zijn ook lampen die rechtstreeks via een wifi of Bluetooth-verbinding met je smartphone verbinden. Deze lampen hebben geen bridge nodig. De Bluetooth-lampen missen wel een paar handige functies. Via Bluetooth kun je bijvoorbeeld maar 10 lampen tegelijk bedienen, terwijl dit er via ZigBee of Thread meer dan 50 kunnen zijn.

Slimme verlichting kan je dagelijks leven net dat stukje makkelijker maken. Je kunt onder andere verschillende ledlampen in groepen verdelen en timers instellen. Met een bridge kun je je lampen zelfs bedienen wanneer je onderweg bent. Net als bij conventionele gloeilampen zijn er veel verschillende soorten en maten slimme lampen; terwijl je alle slimme losse lampen kunt dimmen, zijn er daarnaast een aantal lampen waarvan je ook de wittint kunt instellen of zelfs uit miljoenen kleuren kunt kiezen. Kleurrijke losse ledlampen maken het eenvoudig om een unieke sfeer te creëren in je woonkamer of slaapkamer.

De beste eigenschap van slimme verlichting blijft toch wel hoe eenvoudig het is om veranderingen aan te brengen. Met een druk op de knop verander je het heldere, koel witte licht dat je hebt gebruikt om je te concentreren in gedimd, warm licht waarbij je helemaal tot rust kunt komen. Voor elke stemming is er wel een combinatie van helderheid en kleurtemperatuur. Het enige waar je nog op hoeft te letten is of je wel de juiste fitting hebt.

Resultaten weergeven