• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Lichtsterkte (lm)

Materiaal behuizing

Functies

Kleur licht

Fitting

Buiten wandlampen

Verlicht je buitenruimte met slimme wandlampen

Slimme wandlampen creëren een comfortabele sfeer voor je buitenruimte. Daarnaast maken de slimme buitenlampen het verlichten van je tuin, terras en entree eenvoudig. Lampen voor aan de muur met een groot bereik en de mogelijkheid van diverse automatiseringen zorgen ervoor dat je nooit meer je weg door de duisternis hoeft te zoeken. Trouwens, is het niet gewoon veel fijner om buiten te zitten, omringd door sfeervolle en eenvoudig te bedienen verlichting?

Filter
Slimme buitenlampen in de tuin

De voordelen van slimme wandlampen

Bespaar energie en geld

Slimme wandlampen hebben functies die verder gaan dan het in- en uitschakelen van lichten. De mogelijkheid om je lampen aan te passen, geeft jouw buitenleven niet alleen maximaal comfort, maar je bespaart ook zowel energie als kosten. De ledlampen hebben veel minder wattage nodig en gaan langer mee dan elk ander type lamp. Bovendien zijn slimme wandlampen weerbestendig. Zo kan de regen je lampen niet beschadigen.

Geniet van slimme functies

Ook kun je je slimme lampen verbinden met andere slimme apparaten in huis. In de app kun je een schema instellen waarmee je lampen zich aanpassen aan je bewegingssensoren, buitencamera's, of al je slimme lampen koppelen, zodat alle lampen tegelijk aan of uit gaan. Slimme wandlampen zijn meer dan alleen verlichting voor je huis. Ze bieden veiligheid en geven je huis een unieke en gastvrije sfeer.

slimme wandlampen op de veranda.

Hoe werken slimme wandlampen?

Installatie

Slimme wandlampen worden aan je muur bevestigd en kunnen een bridge nodig hebben om verbinding te maken met je smartphone. Op deze manier kun jij je verlichting op afstand bedienen. Download de bijbehorende app om makkelijk al je voorkeuren in te stellen. Kies ervoor om je lichten te dimmen, de tint te veranderen of een tijdschema in te stellen.

Koppel aan andere apparaten

Je kunt je slimme wandlampen buiten ook koppelen aan andere slimme apparaten om een reeks functies uit te voeren. Je kunt ze bijvoorbeeld koppelen aan je bewegingssensoren, zodat je lichten aangaan telkens jij, of iemand anders, door je tuin loopt.

Tips voor het plaatsen van slimme wandlampen

Bridge vereiste

Veel lampen hebben een bridge nodig om te kunnen functioneren. Ga na of de lamp van je keuze een bridge nodig heeft en voeg deze, als je er thuis geen hebt - toe aan je aankoop.

Integratie

Integreer je lampen via de app in je smart home. Dit gaat sneller als je binnen staat en dichtbij de bridge en/of router bent. Check of je lamp compatibel is met je huidige smart home systeem.

Haal alles uit je slimme verlichting

In de app kun je tijdschema's instellen en samen laten werken met andere apparaten. Daarnaast kun je hier ook de kleur, intensiteit en zelfs de richting van de lampen veranderen.

Bedraad of draadloos

Ga na of de lamp die je kiest draadloos is of een kabel nodig heeft. Als de lamp geen bridge nodig heeft, maar wel een kabel en met je wifi verbindt, bedenk dan waar je deze lamp zou monteren en waar je de kabels zou inpluggen.

Veelgestelde vragen over slimme wandlampen

Zijn alle buiten wandlampen weerbestendig?

Het is natuurlijk belangrijk dat de lamp voldoende waterdicht is, zodat je deze veilig buiten kunt gebruiken bij ieder weer. Maar niet alle wandlampen zijn even weerbestendig. Het is dus van groot belang om op de IP waarde te letten om kortsluitingen te voorkomen. Het is dus aanbevolen om een buitenlamp met minimum IP65 of IP66 te kiezen, om bescherming te bieden tegen stof of water. IP65 betekent straalwaterdicht, en IP67 waterdicht.

Kan elke wandlamp op elke plek worden gemonteerd?

Sommige wandlampen komen met eigen specificaties voor montage en installatie. Zorg ervoor dat je lamp tegen het door jou gewenste materiaal gemonteerd kan worden. Ga na of je voor je lamp een stekker nodig hebt, of dat hij door batterijen wordt gevoed. Zo kun je naast het plaatsen van je lamp ook rekening houden met het wegwerken van eventuele benodigde kabels.

Hoe verbind ik de wandlampen aan mijn smart home netwerk?

Vaak moet de lamp binnen een afstand van maximaal 10 meter van de bridge of router geïnstalleerd worden. Houd hier rekening mee als je je lamp in je smart home installeert. Vergeet niet de compatibiliteit van je lampen te controleren! Zorg ervoor dat de lamp die je kiest compatibel is met het type smartphone dat je hebt, of met andere smart home apparaten en systemen in je huis als je ze allemaal wilt verbinden.

Wat kan een wandlamp aan functionaliteiten bieden?

Verschillende wandlampen bieden verschillende functionaliteiten. Daarom is het ook belangrijk om vooraf te overwegen wat je aan functionaliteiten wilt halen uit je wandlampen. Vind je het belangrijk dat je met één spraakopdracht alle lampen een bepaalde kleur kunt geven? Of is het dimmen in de avonduren juist een prioriteit? Velen wandlampen kunnen naast bijvoorbeeld zelfstandige tijdschema’s en kleurbeheer ook nog samenwerken met andere smart home apparaten zoals bewegingssensoren en geluidssystemen. Zo kun je vaak ook smart home scenario’s creëren om super eenvoudig je buitenruimtes om te toveren met slechts een paar kliks of zelfs één spraakopdracht!