Buiten wandlampen

Verlicht je buitenruimte met slimme wandlampen

Slimme wandlampen creëren een comfortabele sfeer voor je buitenruimte. Daarnaast maken de slimme buitenlampen het verlichten van je tuin, terras en entree eenvoudig. Lampen voor aan de muur met een groot bereik en de mogelijkheid van diverse automatisaties zorgen ervoor dat je nooit meer je weg door de duisternis hoeft te zoeken. Trouwens, is het niet gewoon veel fijner om buiten te zitten, omringd door sfeervolle, eenvoudig te bedienen verlichting?

Wat is de toegevoegde waarde van slimme wandlampen buiten?

Wat slimme wandlampen bijzonder waardevol maakt, is dat ze het uiterlijk en de veiligheid van je buitenruimte aanzienlijk kunnen verbeteren. Je kunt een comfortabele sfeer creëren wanneer je in je tuin gaat dineren of op het terras gaat barbecueën. Maar je weet ook dat je verlichting altijd aangaat wanneer je thuiskomt, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken dat je in modder of plassen stapt wanneer het buiten donker is. Dit alles kan worden gedaan terwijl je energie en kosten bespaart. Daarnaast heb je volledige controle op elk gewenst moment met behulp van je stem of een app op je smartphone. Het eenvoudig aanpassen van je buitenlampen via je smartphone is wat slimme wandlampen anders maakt dan conventionele wandlampen.

Hoe werken slimme wandlampen?

Slimme wandlampen worden aan je muur bevestigd en kunnen een bridge nodig hebben om verbinding te maken met je smartphone. Op deze manier kun jij je verlichting op afstand bedienen. Daarnaast zijn de lampen eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen maar de bijbehorende app te downloaden waarmee je alle gewenste instellingen kunt wijzigen. Ook kun je ervoor kiezen om de lichten te dimmen, de tint te veranderen of een tijdschema in te stellen voor wanneer je wilt dat de lichten aan of uit gaan. Je kunt je slimme wandlampen buiten ook koppelen aan andere slimme apparaten om een reeks functies uit te voeren. Je kunt ze bijvoorbeeld koppelen aan je bewegingssensoren, zodat je lichten aangaan telkens jij, of iemand anders, door je tuin loopt.

Wat zijn de voordelen van slimme wandlampen?

Slimme wandlampen hebben functies die verder gaan dan het in- en uitschakelen van lichten. De mogelijkheid om je lampen aan te passen, geeft jouw buitenleven niet alleen maximaal comfort, maar je bespaart ook zowel energie als kosten. De ledlampen hebben veel minder wattage nodig en gaan langer mee dan elk ander type lamp. Door de lampen aan je muur te bevestigen, verlichten ze een groter gebied. Zo zie je meteen wanneer iemand je tuin nadert.

Bovendien zijn slimme wandlampen weerbestendig. Zo kan de regen je lampen niet beschadigen. Ook kun je je slimme lampen verbinden met andere slimme apparaten in huis. In de app kun je een schema instellen waarmee je lampen zich aanpassen aan je bewegingssensoren, buitencamera's, of al je slimme lampen koppelen, zodat alle lampen tegelijk aan of uit gaan. Slimme wandlampen zijn meer dan alleen verlichting voor je huis. Ze bieden veiligheid en geven jouw huis een unieke en gastvrije sfeer.

De voordelen van slimme wandlampen in één oogopslag:

 • Bedien via spraak of app
 • Onderweg bedienen
 • Tijdschema's instellen
 • Bespaar energie en geld
 • Verhoogde veiligheid
 • Stel zelf intensiteit en kleur in
 • Sfeervolle verlichting
 • Waterbestendig

Hier moet je op letten bij het kopen van slimme wandlampen

Goede buitenverlichting zorgt voor extra veiligheid en sfeervolle verlichting tijdens de warme zomernachten en donkere winteravonden. Laat op elk moment van het jaar, en op elk uur van de dag, je lampen het werk doen om je veilig en thuis te laten voelen. Maar hoe kies je de juiste wandlamp voor buiten? Hieronder vind je enkele handige punten waarmee je rekening moet houden bij de keuze van de perfecte wandlamp voor je buitenruimte!

 1. Het is belangrijk dat de lamp voldoende waterdicht is, zodat je deze veilig buiten kunt gebruiken bij ieder weer. Kies dus de lamp met de juiste IP waarde. Het is van groot belang op de IP-waarde te letten om brand als gevolg van kortsluiting te voorkomen. Het wordt aanbevolen een buitenlamp met minimum IP65 of IP66 te kiezen, om bescherming te bieden tegen stof of water. IP65 betekent straalwaterdicht, en IP67 waterdicht.
 2. Zorg ervoor dat je lamp tegen het door jou gewenste materiaal gemonteerd kan worden. Ga na of je voor je lamp een stekker nodig hebt, of dat hij door batterijen wordt gevoed.
 3. Bepaal welke functies de slimme lamp moet hebben. Bijvoorbeeld of je de verlichting kunt dimmen of dat je verschillende kleuren kunt kiezen om de juiste sfeer te creëren.
 4. Vergeet niet de compatibiliteit van je lampen met je apparaten te controleren! Zorg ervoor dat de lamp die je kiest compatibel is met het type smartphone dat je hebt, of met de andere smart home apparaten in je huis als je ze allemaal wilt verbinden.
 5. Overweeg de stijl en het design van de lamp die je wilt. Wandlampen komen in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Of je nu de voorkeur geeft aan een soepele ronde lamp, een snoer-lamp, of een vierkante lamp, het is helemaal aan jou en je persoonlijke smaak.

Het type slimme wandlamp dat je voor je buitenruimte gebruikt is helemaal aan jou en je persoonlijke behoeften. Of je nu voorrang geeft aan veiligheid, of een bepaalde sfeer wilt creëren, of allebei, met de juiste verlichting maak je het in de tuin of op het terras zo gezellig als thuis.

Tips voor het plaatsen van je slimme wandlampen

Een slimme wandlamp installeren klinkt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. In werkelijkheid is er geen speciale technische vaardigheid voor nodig om je nieuwe lampen aan je muur te monteren en je buitenruimte te verlichten. Omdat elke lamp anders is, geven we je wat algemene aanwijzingen voor de installatie van je lampen, en de aspecten waar je op moet letten.

 1. Veel lampen hebben een bridge nodig om te kunnen functioneren. Ga na of de lamp van je keuze een bridge nodig heeft, en voeg deze, als je er thuis geen hebt, toe aan je aankoop.
 2. Integreer je lampen via de app in je smart home. Dit gaat sneller als je binnen staat en dichtbij de bridge en/of router bent.
 3. Meestal moet de lamp binnen een afstand van maximaal 10 meter van de bridge of router geïnstalleerd worden. Houd hier rekening mee als je je lamp in je smart home installeert.
 4. Ga na of de lamp die je kiest draadloos is of een kabel/verlengkabel nodig heeft. Meestal wordt dit in de verpakking bij de lamp geleverd. Als de lamp geen bridge nodig heeft maar wel een kabel en met je wifi verbindt, bedenk dan waar je deze lamp zou monteren en waar je de snoeren zou inpluggen.
 5. Download de app. In de app kun je tijdschema's van je lampen instellen in overeenstemming met elkaar en met andere apparaten. Daarnaast kun je binnen de app ook de kleur en de intensiteit en zelfs de richting van de lampen veranderen.
Resultaten weergeven