• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Oppervlakte (m²)

Functies

Maai hoogte

Maai breedte

Max. helling

Robot grasmaaiers

Moeiteloos je gazon in topconditie met robotmaaiers

Geniet van je tuin terwijl je het werk uit handen geeft. Robot grasmaaiers nemen het verzorgen van het gazon van je over en maken je gazon groener en mooier dan ooit tevoren. Een beter resultaat, maar minder inspanning - wat wil je nog meer?

Filter

Robot grasmaaiers in actie

Een strak en groen gazon is de droom van elke tuinier. Maar dit vraagt om regelmatige zorg, de juiste bemesting en dus veel tijd en werk. Maar vooral als de zon weer schijnt, wil je van je tuin genieten in plaats van te moeten zwoegen. Robot grasmaaiers moeten je leven gemakkelijker en comfortabeler maken. Net zoals een vaatwasser voor de afwas zorgt, zorgt de robotmaaier voor het maaien van het gazon.

Hoe gaat een robot grasmaaier te werk?

Eenmaal ingesteld werkt je robotmaaier grotendeels zelfstandig. Met de bijbehorende app kun je hem starten of laten terugkeren naar het laadstation. Deze functies, afhankelijk van de robot grasmaaier, kunnen ook via spraakassistenten Google Assistant, Apple Home of Amazon Alexa worden geactiveerd. Als de maaier alleen op bepaalde tijden moet maaien, kun je met de app individuele schema's instellen. Zo onderhoudt je slimme tuinassistent je tuin zelfstandig en volautomatisch. Jouw robot grasmaaier zorgt voor het perfecte resultaat, zelfs als je niet thuis bent.

Worx robot grasmaaier helling

De voordelen van robot grasmaaiers

Tijdschema’s en slimme functies

Zodra je alle functies naar wens hebt ingesteld, kan je robot grasmaaier volautomatisch werken. Ook kan hij rekening houden met regenval en andere weersomstandigheden.

Weinig onderhoud

Op het gebied van bediening en onderhoud vragen de maairobots minder zorg dan diesel- of benzine grasmaaiers. De moderne robot grasmaaiers zijn robuuster ontworpen, waardoor minder onderhoud nodig is.

Natuurlijke bemesting

Door het veelvuldig maaien worden er per maaibeurt slechts enkele millimeters gras verwijderd. Deze overblijfselen blijven liggen en werken als een natuurlijke meststof voor je gazon. Een meer natuurlijke manier van bemesting is er eigenlijk niet.

Stil en milieuvriendelijk

Dankzij de elektrische aandrijving maken de slimme gazonmaaiers weinig lawaai en kunnen ze ook 's nachts maaien. De elektrische aandrijving zorgt ook voor minder milieuvervuiling, je hebt namelijk geen benzine of diesel meer nodig.

Efficiënt en gelijkmatig

Je gazon wordt volledig gelijkmatig en efficiënt gemaaid. De robotmaaier vindt de snelste route en zal in gelijkmatige banen je gehele gazon afgaan.

Tijdsbesparing

Het grootste verschil en tegelijk het grootste voordeel van robotmaaiers is waarschijnlijk de tijdsbesparing. Doordat ze zelfstandig maaien, besparen ze je tijd die je voor andere dingen kunt gebruiken.

Tips voor het onderhouden van je robot grasmaaier

Klik hier

Waar moet ik op letten bij robot grasmaaiers?

Installatie

Elke maairobot heeft een laadstation nodig, dat je in de buurt van een stopcontact moet installeren. Je hebt ook een grensdraad nodig die het te maaien gebied definieert. Je legt de kabel langs de rand van het gazon en de robot zal dan binnen de aangegeven grenzen blijven. Afhankelijk van het type moet je je maaimachine via radio, Bluetooth, GSM of wifi met de app verbinden. Meer gedetailleerde informatie en stapsgewijze instructies worden meegeleverd in de doos en je kunt ze eventueel ook in de bijbehorende apps vinden.

Maaisystemen

De meeste slimme maaimachines werken volgens twee verschillende methodes:

  • Toeval methode: de robotmaaier maait het gazon volgens een willekeurig patroon. Hij zal blijven maaien tot hij het hele gazon heeft gemaaid.
  • Locatie afhankelijke methode: de robotmaaier rijdt rond in de tuin in parallelle banen. Na een eerste kalibratie volgt hij een vooraf bepaald patroon.

Gazonoppervlakte

Lijkt je tuin op een voetbalveld of is het te maaien gazon niet groter dan een normale woonkamer? Welke slimme robot grasmaaier je kiest, hangt grotendeels af van het te maaien gebied. Als je tuin minder dan 600 vierkante meter groot is, heb je de ruimste keuze. Hoe groter je tuin wordt, hoe minder robotmaaiers er geschikt zijn. Wees verstandig en zoek vooraf uit wat voor een oppervlakte de aan te schaffen robot grasmaaier moet gaan bestrijken. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Vermijd obstakels

Een maaimachine kan maar een bepaald deel van het gazon verzorgen met één acculading. Hij rijdt terug naar het station om op te laden en gaat dan verder met maaien vanaf het laatste maaipunt. Dit gaat door totdat het hele gazon is gemaaid. Omdat het rijden om obstakels tijd kan kosten, is het aan te raden om zo min mogelijk obstakels op het te maaien gebied te plaatsen.

Onderhoud

Het onderhoud van een maaimachine is niet heel tijdrovend. Vooral in directe vergelijking met het onderhoud en de verzorging van traditionele grasmaaiers hebben maairobots een streepje voor. Meestal hoef je de robot alleen even om te keren en schoon te spoelen met een tuinslang om hem te reinigen. Als je je maaimachine regelmatig reinigt en hem in de winter niet gebruikt, zijn er maar een paar onderdelen gevoelig voor slijtage. Zowel de messen als de accu van je maaimachine kun je eenvoudig vervangen.

Moeilijk begaanbare gebieden

Stel, je tuin bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn door een smal stuk gras en aan de zijkanten van deze smalle doorgang staan je mooie tulpen en lelies. Dit ziet er geweldig uit, maar het is ook moeilijk om te maaien. Voor slimme maaimachines is dit geen probleem. Hoogwaardige modellen hebben de functie om ook in smalle gebieden zonder problemen te kunnen navigeren. Houd daarnaast rekening met hellingen. De maximale helling van een robot grasmaaier is altijd terug te vinden in de specificaties.

Bosch Indego robot grasmaaier met laadstation