• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Lichtsterkte (lm)

Materiaal behuizing

Functies

Kleur licht

Fitting

Tafellampen

Sfeervolle slimme lichtaccenten in je woning

Plaats een slimme tafellamp op je bureau, nachtkastje of bijzettafel en breng sfeervolle lichtaccenten aan in je woning. Integreer de verlichting in je smart home en ontdek alle slimme functies van spraakbediening tot scenario’s.

Filter

Slimme verlichting op tafel

Tafellampen zijn speciaal ontworpen om accenten te leggen in huis. Binnen je eigen vier muren in de woonkamer, als bedlampje in de slaapkamer of zelfs in de tuin. Je kunt slimme tafellampen bedienen via een app en spraakopdracht of je kunt ze in een netwerk opnemen met andere smart home-apparaten om je huis nog slimmer te maken.

Verbindingsstandaarden

Het is naast een aantrekkelijk design van belang om vooraf te bedenken welke verbindingsstandaard het beste bij jou en je smart home past. De meest bekende verbindingsstandaarden zijn Bluetooth en wifi, waarmee je de tafellampen rechtstreeks aanstuurt.

Ook kun je kiezen voor tafellampen met een radiofrequentie zoals ZigBee, Z-Wave of Thread. Via deze frequentie kunnen slimme tafellampen met andere apparaten (via een hub of bridge) communiceren. Zodat bijvoorbeeld het licht aangaat zodra de bewegingssensor een beweging registreert.

Meer over de verschillende radiofrequenties

De voordelen van tafellampen

Automatisering in je smart home

Automatiseringen in je smart home kunnen je extra comfort bieden. Via tijdschema’s schakelt het licht aan en uit wanneer je wilt en via scenario’s kun je het apparaat samen laten werken in je smart home. Zo kun je het licht aanpassen aan de wekker, of hem laten dienen als visueel signaal wanneer bijvoorbeeld de wasmachine zijn programma heeft beëindigd.

Bediening op afstand

De meeste tafellampen hebben, al dan niet via een bridge, toegang tot een internetverbinding. Dankzij deze verbinding kun je op afstand je slimme tafellamp met je smartphone bedienen. Daarnaast kun je ook via spraakbediening je tafellampen bedienen.

Traploos dimbaar en miljoenen kleuren

Dankzij het traploos dimmen kun je altijd zorgen voor een optimale helderheid. Omdat je het licht digitaal dimt, zal er geen flikkerlicht plaatsvinden en wordt de levensduur verlengd. Bovendien kun je kiezen uit wel 16 miljoen verschillende soorten kleuren en heb je altijd de juiste sfeerverlichting binnen handbereik.

Draadloos of bedraad

Lampen met een geïntegreerde oplaadbare batterij worden gekenmerkt door hun hoge flexibiliteit. Zo kun je spontaan en gemakkelijk van locatie veranderen. Heb je een vaste plek in gedachten of wil je de lamp niet opladen? Kies dan voor een bedrade variant, die continu van stroom wordt voorzien.

Automower Installation und Service

De juiste tafellamp voor jou

Breng je wensen in kaart

Eerst bepaal je wat je van een smart home tafellamp verwacht. Zoek je een slimme highlight voor in de tuin, dan is een apparaat dat geen centrale bediening nodig heeft geschikt. Wil je ook kleuraccenten zetten om je tv-avond of avondbarbecue aangenamer te maken, dan is een bedlamp met RGB-ondersteuning een goede keuze. Tafellampen die alleen witte verlichting uitstralen zijn daarentegen vaak goedkoper.

Installatie

De installatie is snel en eenvoudig. Het hangt echter af van hoe je de slimme lamp precies wilt instellen. Sommige lampen steek je in het stopcontact en bedien je direct via de meegeleverde dimschakelaar. Andere werken op batterij en moet je eerst instellen in de bijbehorende app. Download eerst de app en volg de instructies. Deze spreken meestal voor zich en zijn intuïtief uit te voeren. Wil je ook toegang tot de spraakbediening? Dan moet je het product toevoegen aan je spraakassistent.

Functionaliteit en gebruiksbereik

Terwijl sommige fabrikanten zich concentreren op het aanbieden van goedkope modellen, bieden andere tafellampen met een verscheidenheid aan functies en subtielere overgangen tussen kleurweergaven. Er zijn ook lampen met en zonder kabel. Kies je voor een snoerloze tafellamp, dan heb je het voordeel dat je hem overal flexibel kunt plaatsen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat dit type lamp slechts een beperkte batterijduur heeft. Bij lampen met een kabel heb je dit probleem niet.