Slimme thermostaten

De perfecte temperatuur thuis met slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn de eenvoudigste manier om je huis op het juiste moment comfortabel te verwarmen en tegelijkertijd energie te besparen. Het is heel eenvoudig om te installeren en te bedienen middels je smartphone, om zo de optimale temperatuur in te stellen. Daarnaast kun je inplannen wanneer de ruimte moet worden verwarmd. Dus je hebt het altijd lekker warm, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de stookkosten, ongeacht welke radiator je hebt.

Als het buiten kouder wordt, moet het binnen natuurlijk lekker warm blijven. Slimme thermostaten helpen je om je appartement eenvoudig en comfortabel te verwarmen terwijl je ook nog energie bespaart.

Hoe werken de slimme thermostaten?

Energie besparen hoeft niet ingewikkeld te zijn. De slimme thermostaten zijn eenvoudig te installeren: ze worden eenvoudig op je verwarming geschroefd en vervolgens via de app met je wifi verbonden. De app kan nu de gewenste temperaturen, verwarmschema's en routines instellen. Helemaal aangepast aan je wensen. Dus je hebt binnen een paar stappen de ideale temperatuur in je woning.

Kan ik elke verwarming voorzien van slimme verwarming?

Het is niet nodig om een nieuwe radiator aan te schaffen om hem op een slimme manier te kunnen bedienen. Oudere radiatoren kunnen echter gemakkelijk achteraf worden uitgerust met een slimme thermostaat. Zodat iedereen kan genieten van het comfort van slimme verwarming.

Het maakt dus niet uit welke type verwarming je gebruikt, omdat slimme thermostaten werken met alle soorten radiatoren.

Meer informatie over wat je allemaal kan met slimme verwarming vind je hier.

Welke slimme thermostaat past het beste bij mij?

 Radiator-
thermostaten
Vloerverwarming thermostatenKamerthermostatenCentrale verwarming thermostaten
Waarvoor geschikt?RadiatorenVloerverwarmingRadiatoren, vloerverwarmingCentrale verwarming
Welke merken?tado° - Eve Systems - Netatmotado°tado° - Netatmotado°
In een ecosysteem te gebruiken?07D58930-5438-4739-A30C-130B45873ED7svg/Created with sketchtool. 07D58930-5438-4739-A30C-130B45873ED7svg/Created with sketchtool. 07D58930-5438-4739-A30C-130B45873ED7svg/Created with sketchtool. 07D58930-5438-4739-A30C-130B45873ED7svg/Created with sketchtool.
Voor wie?Als je weinig radiatoren hebt en die elk afzonderlijk wilt kunnen regelenAls je je slimme vloerverwarming wilt kunnen bedienenAls je meerdere radiatoren hebt en ze tegelijk wilt regelenAls je je centrale verwarming wilt bedienen

„Oké, Google – zet de temperatuur op 24° C“ – slimme thermostaten en spraakassistenten

Spraakassistenten worden meer en meer gebruikt. Met een eenvoudige spraakopdracht kun je met je stem je hele smart home bedienen. Dit zorgt voor meer comfort en je kunt je smartphone opzij leggen.

Uiteraard zijn slimme verwarmingsthermostaten geen uitzondering en zijn ze bijna allemaal compatibel met de bekende spraakassistenten.

 Google AssistantApple HomeKitAmazon Alexa
Radiatorthermostaattado° - Netatmotado° - Netatmo - Evetado° - Netatmo
Vloerverwarming thermostaattado°tado°tado°
Kamerthermostaattado° - Netatmotado° - Netatmotado°
Centrale verwarming thermostaattado°tado°tado°

Kun je slimme thermostaten gebruiken in huurappartementen?

Radiatorthermostaten worden, zoals de naam al aangeeft, direct op de radiator bevestigd. Zo kun je de temperatuur individueel regelen op elke aparte radiator. De radiatorthermostaten zijn ideaal voor appartementen zonder eigen toegang tot de ketel.

Gegevensbescherming bij slimme thermostaten

Zoals met alle smart home apparaten van de bekende fabrikanten, is gegevensbescherming ook van hoge prioriteit bij slimme thermostaten. Je gegevens worden altijd versleuteld met een methode die ook gebruikt wordt bij online bankieren. Je informatie is dus veilig en zal alleen worden gebruikt voor de doeleinden waar jij toestemming voor geeft.

5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor slimme thermostaten:

  1. Meer comfort door het eenvoudige bedienen en de verschillende verwarmschema's
  2. Ook te regelen wanneer je niet thuis bent
  3. Energie besparen
  4. Denkt met je mee om energiekosten te besparen
  5. Je kunt ze precies instellen hoe jij het wilt
Resultaten weergeven