• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Verbinding

Functies

Aantal radiatorknoppen

Centrale verwarmingsthermostaten

Slim het hele huis verwarmen met een cv-thermostaat

Slimme thermostaten maken het mogelijk om je centrale verwarming eenvoudig te regelen via je smartphone. Hierdoor kun je je huis verwarmen op het gewenste niveau en tegelijkertijd energie besparen. Je kunt kiezen voor een bedrade aansluiting van je slimme thermostaat op de bestaande bedrading, of je kunt opteren voor een draadloze cv-thermostaat. Met deze slimme technologie kun je je huis efficiënt verwarmen en genieten van de voordelen van een smart home.

Filter
nest learning thermostat familie

Centrale verwarming op een slimme manier

Wat is een smart home cv-thermostaat?

Een slimme cv-thermostaat is een apparaat dat je verwarmingssysteem regelt en beheert. In tegenstelling tot traditionele thermostaten kun je met een slimme thermostaat de temperatuur van je huis op afstand regelen via een app op je smartphone, tablet of computer. Bovendien leren sommige slimme thermostaten van je dagelijkse routines en passen ze zich automatisch aan om energie te besparen.

Overal dezelfde temperatuur

Het klinkt misschien logisch, maar wie over een centrale verwarming beschikt, zal in het hele huis dezelfde verwarmingsgraad hebben. Het aanschaffen van een slimme centrale verwarmingsthermostaat zal dit niet veranderen. Het is dus niet mogelijk om elke kamer een specifieke temperatuur te geven, want alles zal nog steeds centraal worden verwarmd. Je kunt echter een cv-thermostaat combineren met slimme radiatorthermostaten. Hierdoor wordt het mogelijk om in elke ruimte een specifieke temperatuur te handhaven.

Bekijk hier ons aanbod van radiatorthermostaten

KLIK HIER

Hoe werkt een slimme cv-thermostaat?

Netwerkverbinding

Door verbinding te maken met je wifi-netwerk, kun je de thermostaat op afstand bedienen via een app. Hiermee kun je de temperatuur aanpassen, schema's instellen en meldingen ontvangen.

Smart home integratie

Veel slimme thermostaten zijn compatibel met smart home-platforms zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Dit maakt het mogelijk om ze naadloos te integreren in je bredere smart home-ecosysteem.

Slimme schema’s en besparing

Dankzij de mogelijkheid om nauwkeurige schema's in te stellen en op afstand te bedienen, helpen slimme thermostaten je om energie te besparen en je energierekening te verlagen.

Geavanceerde sensoren

Slimme thermostaten zijn uitgerust met sensoren zoals bewegingsdetectie en aanwezigheidssensoren, waarmee ze kunnen bepalen wanneer je thuis bent en wanneer niet. Hierdoor kunnen ze de temperatuur regelen op basis van je aanwezigheid. Sommige modellen kunnen zelfs open ramen detecteren.

Zelflerende thermostaten

Sommige thermostaten beschikken over zelflerende mogelijkheden. Ze analyseren je gedrag en passen zich aan je dagelijkse routines aan om energie te besparen en je comfort te verbeteren.

Geofencing

Een andere handige functie is geofencing, waarmee de locatie van je smartphone wordt gevolgd. Op basis van je aanwezigheid wordt je huis verwarmd.

Netatmo thermostaat draadloos ingang

Welke cv-thermostaat is geschikt voor mij?

Het kiezen van de juiste slimme cv-thermostaat is essentieel. Begin met het identificeren van de gewenste functies en controleer vervolgens welk type thermostaat compatibel is met jouw cv-ketel.

Bedraad vs. draadloos

Je kunt je slimme cv-thermostaat eenvoudig verbinden met de bestaande aansluiting van je conventionele thermostaat, wat voor stabiliteit zorgt. Als er geen bedrading beschikbaar is of als de bedrading lastig te installeren is, biedt een draadloze thermostaat meer flexibiliteit. Bij de keuze tussen bedraad en draadloos is het belangrijk om rekening te houden met de installatievereisten en je eigen handigheid. Bedrade thermostaten hebben geen batterijen nodig, terwijl draadloze modellen regelmatig batterijvervanging vereisen. Voor specifieke instructies kun je de handleidingen van de betreffende merken en modellen raadplegen. Daarnaast zijn er cv-thermostaten beschikbaar die specifiek geschikt zijn voor vloerverwarming.

cv-thermostaten selectie