Vloerverwarmingthermostaten

Altijd warme voeten dankzij slimme vloerverwarming thermostaten

Warme vloeren, warme voeten; vloerverwarming is zeer aangenaam. Niet alleen heb je altijd warme voeten, maar ook heb je geen radiatoren meer nodig. Met slimme vloerverwarming thermostaten krijg je toegang tot vele automatiseringsmogelijkheden die je helpen comfortabler, bewuster en goedkoper je huis te verwarmen.

tado vloerverwarming thermostaat

Wat doet een kamerthermostaat voor vloerverwarming?

Het regelen van de temperatuur gaat op de volgende manier: de sensor meet de kamertemperatuur, de regelaar vergelijkt deze met de streefwaarden en afhankelijk daarvan regelt de actuator de verwarming. Bij vloerverwarming worden de sensor en de regelaar vaak gecombineerd in één: de kamerthermostaat. Je gebruikt de kamerthermostaat om de temperatuur van je vloerverwarming op de juiste graad in te stellen. Kamerthermostaten zijn in drie varianten beschikbaar. De smart home variant, de digitale variant en de conventionele manuele variant.

Kamerthermostaat naast bed

Analoge - of digitale vloerwarming vs. slimme vloerverwarming

FunctieAnaloge - of digitale vloerverwarming thermostaatSlimme vloerverwarming thermostaat
Handmatige bediening
Tijdschema's
(alleen digitaal)
Smartphone bediening
Op afstand bedienbaar
Instellingen energiebesparing
Geofencing
Raam-open-detectie
Spraakbediening
Luchtkwaliteit metingen
Integratie in smart home

Manuele kamerthermostaten worden analoog bediend, bijvoorbeeld via een draaiwieltje of een omhoog - en omlaag knop. Met digitale thermostaten kun je vaak ook tijdschema's instellen, maar verder zijn de functies nagenoeg gelijk. Slimme kamerthermostaten bieden veel meer gemak, flexibiliteit en mogelijkheden zoals je hierboven duidelijk ziet. Naast de bediening via de slimme thermostaat zelf, kun je de vloerverwarming ook bedienen met je stem via bijvoorbeeld Google Assistant, Amazon Alexa of Siri. Via een app op je smartphone heb je volledige controle over de vloerverwarming thuis. Zo kun je zelfs onderweg de kamertemperatuur aanpassen. En wat dacht je van thuiskomen van vakantie in een warm huis? Dankzij geofencing kan ook dit worden geautomatiseerd. Het verwarmen van je huis gebeurt dan op basis van de locatie waar jij je bevindt.

De voordelen van slimme vloerverwarming in één oogopslag:

  • Eenvoudige montage met bestaande verwarmingssystemen
  • Flexibele bediening via app
  • Handsfree bediening via spraakopdrachten met Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Siri
  • Tot 30% kostenbesparing
  • Overzicht van het energieverbruik
  • Verschillende functies met schema's, geofencing en automatiseringen
  • Gelijkmatige verdeling van de warmte
  • Integratie in je smart home
Flexibele bediening via app

Slim verwarmen is duurzaam verwarmen

Met slimme vloerverwarming verwarm je alleen wanneer dat nodig is en hoef je het niet meer koud te hebben thuis. De slimme thermostaten passen zich aan jouw gedrag aan. De verwarming kan bijvoorbeeld automatisch uitschakelen wanneer er een raam open staat, of wanneer jij er niet bent. Dit kan veel energie en tot 30 procent van de verwarmingskosten per jaar besparen. Bovendien kun je het verbruik voortdurend controleren in de app. Dit duurzame gedrag is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, want energie besparen levert geld op.

Nuki app energiebesparing

Eenvoudig aan te sluiten op je bestaande systeem

Als je al vloerverwarming hebt, kan je die transformeren in een smart home vloerverwarming met de juiste thermostaat. Hiervoor hoef je alleen maar je bestaande systeem te upgraden met een compatibele slimme thermostaat die aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet. Afhankelijk van je huidige systeem kun je kiezen tussen inbouw- en opbouwmodellen. Het principe is vergelijkbaar, want in beide gevallen vervang je de conventionele thermostaten door slimme exemplaren. Bij een opbouwthermostaat zitten de bedrading en schakelaars op de muur, terwijl een inbouwthermostaat in de muur zit inclusief de bedrading. Afhankelijk van de thermostaat is het daarom raadzaam de hulp van een vakman in te roepen. In het geval dat de thermostaat op de muur zit, kun je het heel eenvoudig zelf regelen.

Als je helemaal nog geen vloerverwarming hebt, zul je die natuurlijk eerst moeten installeren. Dit is een behoorlijk gecompliceerde opgave en hiervoor is het altijd aan te raden een vakman in te schakelen.

Slimme vloerverwarming thermostaten in vergelijking

Functiestado°Bosch Smart Home
AppAndroid
iOS
Android
iOS
Op afstand bedienbaar
Tijdschema's en automatiseringen
Geofencing
Meting luchtkwaliteit
Meting energieverbruik
Smart home systeemGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
Google Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit

Resultaten weergeven