• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Functies

Watermelders

Voorkom waterschade met slimme watermelders

Een lekkende wasmachine of een ondergelopen kelder als gevolg van een overstroming, er zijn tal van redenen voor waterschade. Met slimme waterdetectoren ben je altijd onmiddellijk op de hoogte en kun je snel reageren voordat er grote schade ontstaat.

Filter

Direct ingrijpen bij waterlek

Soms is het de wasmachine, soms de vaatwasser. Eén ding is zeker: vroeg of laat raakt het iedereen. Waterschade komt vooral voor bij oudere toestellen en kan onverwachte schade veroorzaken. Smart home zou het "smart" in zijn naam niet verdienen als het niet al een oplossing had voor dit probleem. Watersensoren, of vochtsensoren, waarschuwen de gebruiker voor lekkend water, zodat je snel en tijdig kan ingrijpen om eventuele schade te voorkomen. De watermelders kunnen vaak ook op andere apparaten worden aangesloten, waardoor je ze onderdeel kan maken van je slimme huis.

Niet alleen voor lekkend water afkomstig van apparatuur kun je de slimme watermelders gebruiken. Wanneer je last hebt van een kelder die onderloopt nadat het regent, kan een slimme watermelder ook uitkomst bieden.

Eve Water Guard - Slimme Watermelder

Waar moet ik rekening mee houden bij een watermelder?

Met of zonder bridge

Als je een watermelder wilt kopen kan je, afhankelijk van de aanbieder, een centrale besturingseenheid nodig hebben. Let er bij de aanschaf goed op of je er een nodig hebt of niet, en op welke manier het product kan communiceren met je smartphone. Als een watermelder alleen met Bluetooth werkt bijvoorbeeld, dan krijg je onderweg geen meldingen omdat je buiten bereik bent van het apparaat.

Stroomvoorziening

Hoe het product wordt voorzien van stroom is een ander belangrijk punt om rekening mee te houden. Dit staat eigenlijk direct in verband met het plaatsen van de melder. Wanneer je de melder in het stopcontact moet plaatsen, moet je er uiteraard rekening mee houden dat deze zich bevindt in de buurt van de melder. Een draadloze melder kun je uiteraard overal plaatsen.

Het plaatsen van de melder

Het is aan te raden om vooraf te bedenken waar je een watermelder, of meerdere watermelders wilt gaan plaatsen. Uiteraard is dit een plek waar mogelijk water kan worden verwacht, of waar je in het verleden een waterlek hebt gehad. De grootte van de melder is ook belangrijk, als jij de melder onder een wasmachine wil plaatsen, is een kleine watermelder gewenst. Als je de watermelder in een open garage wilt ophangen, hoef je hier geen rekening mee te houden.

Alarm en push-meldingen

Na het installeren van een slimme watermelder kun je meldingen ontvangen op je smartphone zodat je direct op de hoogte bent bij een waterlek. Sommige van hen hebben een alarm geïntegreerd waardoor je een sirene kan horen op het moment van detectie. Watermelders die niet over een geïntegreerde sirene beschikken kun je wel aansluiten op een losse slimme sirene, zodat je alsnog op twee manieren wordt gewaarschuwd.

Aqara Water Leak Sensor
 Reply