Soundbars

Vol geluid zonder kabels

Haal nu je eigen persoonlijke bioscoopervaring in je woonkamer met draadloze soundbars. In combinatie met je televisie zorg je voor het beste geluid en speel je niet alleen geweldige kwaliteit muziek af, maar heb je ook fantastisch geluid tijdens het kijken van tv-series en films.

Filter

Wanneer is een soundbar de juiste keuze?

Wil je het geluid van je televisie upgraden en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om muziek af te spelen op een grote speaker van hoge kwaliteit? Ga dan voor een slimme soundbar. Plaats je draadloze soundbars flexibel waar je maar wilt. Zo krijg je het perfecte geluid in combinatie met de moderne, draadloze look. Zo vermijdt je lelijke ruimtes vol kabels en ziet je huis er automatisch veel netter uit. Natuurlijk kun je ook meerdere slimme speakers en soundbars op elkaar aansluiten om je hele geluidssysteem uit te breiden.

Hoe werken soundbars?

Soundbars zijn veel meer dan alleen maar slimme audiosystemen. Dankzij de verschillende interfaces naar apps en spraakassistenten heb je altijd de mogelijkheid om alle instellingen aan te passen aan jouw interesses. Met draadloze geluidssystemen kun je surround cinema-geluid ervaren binnen je eigen vier muren. En het beste is: ondanks de draadloze data- en geluidsoverdracht ondervind je geen kwaliteitsverlies.

Wat zijn de voordelen van slimme soundbars?

Soundbars zijn multifunctioneel en bieden je veel meer dan bijvoorbeeld een conventionele Bluetooth speaker. Dankzij een draadloze verbinding hebben de soundbars geen overbodige kabels. Dit geeft ze niet alleen een hoogwaardige en elegante uitstraling, maar betekent ook dat je geen zorgen meer hebt over het plaatsen van de soundbar in de buurt van allerlei aansluitingen. Draadloos en compact, zo werkt het moderne geluidssysteem.

De voordelen van slimme soundbars in één oogopslag:

  • "Flexibele aansluitmogelijkheden (HDMI, optisch)
  • Surround sound zonder extra speakers
  • Kan naar behoefte worden uitgebreid
  • Draadloze verbindingen
  • Veelzijdige streaming via Spotify, Youtube Music en meer
  • High-end ontwerp voor kristalhelder geluid
  • Multiroom-geschikt

Slimme soundbars in vergelijking

Soundbars brengen de bioscoop bij je thuis. Beleef series en films met onvergetelijk geluid binnen je eigen vier muren. Wil je meer geluid? Geen probleem: de speakers kunnen gemakkelijk worden uitgebreid tot een echt home cinema systeem, inclusief een 5.1 opstelling. Bovendien worden ze allemaal bediend met een app en zijn sommige uitgerust met de Multiroom- en Trueplay-functie.

 Sonos BeamSonos Arc
DesignSoundbarSoundbar
AansluitingHDMI-arc & optischHDMI-eArc met optische adapter, ARC-ports
ConnectiviteitWifiWifi
Tweeters13
Mid-range woofers4-
Low-range woofer-8
Versterker511
Afspeelformaat5.1 Surround-soundStereo, Dolby Digital 5.1, Dolby Atmos
SpraakassistentGoogle Assistant, Amazon AlexaGoogle Assistant, Amazon Alexa
MontageLosstaand, wanmontageLosstaand, wanmontage

Sonos Beam: Sonos Beam is een compacte soundbar die je aansluit op je tv of stereo-installatie. De twee spraakassistenten Amazon Alexa en Google Assistant zijn al geïntegreerd in de slimme speaker. Naast spraakopdrachten kun je de Beam ook bedienen via de Sonos-app, Airplay 2 of een afstandsbediening. De soundbar heeft in totaal vier full-range woofers en één tweeter. Drie passieve radiatoren zorgen voor een rijkere bas. De speciaal ontwikkelde software is ontworpen om het geluid van de menselijke stem te benadrukken, zodat je gesprekken op het beeldscherm altijd kunt volgen

Sonos Arc: Sonos Arc is een hoogwaardige soundbar die indruk maakt met een ongelooflijke geluidsdiversiteit en een rijke bas. Met een breedte van iets meer dan een meter biedt Sonos in totaal elf digitale drivers van klasse D, die op hun beurt acht ellipsvormige woofers ondersteunen. Het resultaat: heldere weergave van spraakfrequenties in het middengebied en een rijke bas. Twee van de drivers zijn naar boven gericht, waardoor 3D-geluid ontstaat. Het multidirectionele geluid wordt mogelijk gemaakt door de 270° gebogen voorkant van de soundbar. Bovendien ondersteunt de premium soundbar de Dolby Atmos-standaard, waardoor het geluid nog realistischer wordt - net als in de bioscoop.

Waar moet je op letten bij soundbars?

Bij het kiezen van je soundbar moet je ervoor zorgen dat de slimme speaker compatibel is met je bestaande smart home systeem. Je moet er ook rekening mee houden dat de soundbar alleen echt draadloos werkt wanneer je muziek afspeelt via je smartphone. Om geluid van een TV af te spelen, is nog steeds een kabel nodig.

Bediening via Google Assistant

In de meeste gevallen heb je geen externe smart speaker nodig om je soundbar via spraakopdrachten te bedienen, omdat de spraakassistent al is geïntegreerd. Zeg bijvoorbeeld, "Hé Google, speel het volgende nummer op Spotify". In de bijbehorende app kun je kiezen uit veel verschillende streamingdiensten en deze gebruiken zonder een andere app te hoeven openen.

Amazon Alexa en Apple HomeKit

Het gebruik van Alexa als spraakassistent heeft dezelfde vereisten als Google Assistant. Sommige speakers hebben het al geïntegreerd, andere nog niet. Je voegt de 'Sonos Skill' toe in de Alexa app en zoekt dan naar je Sonos apparaten. Dankzij de integratie van Sonos in Apple HomeKit kun je de slimme speakers ook bedienen via de HomeKit-app, de spraakassistent Siri of Airplay 2. Om nieuwe Sonos-producten toe te voegen in de app, ga je naar "Apparaat zoeken" en vervolgens naar "Code ontbreekt".

If This Then That

De automatiseringsdienst "If This Then That" biedt de mogelijkheid om veel slimme apparaten en apps met elkaar te verbinden en ze te triggeren met door jou ingestelde acties. Je hebt bijna oneindig veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld opgeven dat je favoriete zender wordt afgespeeld wanneer je de spraakopdracht "Zet de radio aan" geeft aan je spraakassistent. Ook kun je hem zo instellen dat je favoriete nummer afspeelt zodra je smartphone zich binnen 20 meter van je huis bevindt. Op deze manier wordt je altijd begroet met geweldige muziek.

Accesoires

Je kunt geen afstand doen van je conventionele systeem of luidsprekers? Geen probleem, want je hoeft het nog steeds niet zonder slim muziekgenot te stellen. Onze merken bieden ook apparaten om het systeem uit te breiden met de draadloze Soundbars. Dit geeft je de mogelijkheid om conventionele luidsprekers onderdeel te maken van je smart home.

Welke soundbar is de juiste voor mij?

Voor grote kamers: De Sonos Arc is ideaal voor grotere kamers, zoals je woonkamer. De unieke kenmerken, zoals een 270° gebogen voorkant en twee naar boven gerichte drivers, zorgen voor een multi-directioneel geluid en een zeer speciale geluidservaring.

Voor kleine kamers: De iets kleinere Sonos Beam is ideaal voor middelgrote en kleine kamers. Hij biedt veelzijdige bedieningsmogelijkheden en is een geweldige luidspreker onder je tv. Speciaal ontworpen software past het geluid aan om de menselijke stem te benadrukken, zodat je de acteurs en actrices extra goed kunt verstaan.

Het complete pakket: de draadloze soundbars zijn niet alleen afzonderlijk verkrijgbaar, maar ook in combinatie met andere slimme speakers en subwoofers. Op die manier kun je de hele woonkamer uitrusten met een volwaardig geluidssysteem en genieten van je wekelijkse filmavond met superieur geluid.

Resultaten weergeven