Slimme speakers

Overal in huis muziek met draadloze speakers

Ontdek geweldig geluid door het hele huis met draadloze luidsprekers, zodat je kan genieten van je favoriete platen, CDs en je online playlists zonder kabels in je woning aan te leggen. Verbind eenvoudigweg je smartphone met de slimme luidspreker en je kunt de muziek in de app instellen zoals jij dat wilt.

Filter

Ben je een muziekliefhebber en wil je overal naar je favoriete muziek luisteren? Of ben je fan van films en droom je van je eigen thuisbioscoop? Maar je hebt daarvoor niet de juiste sprekers? Dan hebben wij precies wat je zoekt. Bij tink vind je altijd de juiste luidsprekers, voor ieders smaak en wensen.

Hoe werken slimme speakers?

Luidsprekers zetten elektrische signalen om in geluidssignalen. Zo worden luidsprekers gebruikt om het geluid van muziek en spraak af te spelen in de ruimte waar de speakers zich bevinden.

Wat is het verschil tussen draadloze speakers en bekabelde speakers?

Het meest opvallende verschil tussen de twee soorten luidsprekers is de verbinding met apparaat die de muziek naar de luidsprekers zendt. Bedrade luidsprekers moeten (zoals de naam al aangeeft) worden aangesloten op een apparaat die de muziek verzendt. Bij draadloze luidsprekers heb je dit probleem niet. Deze speaker is dus onafhankelijker en flexibeler in waar je hem wilt plaatsen. Doordat er geen kabel is aangesloten, heb je dus meer vrijheid. De draadloze luidsprekers kunnen rechtstreeks vanaf de streaming bron worden bediend. Je kunt een liedje dus gemakkelijk vanaf je bank veranderen. Iedereen die denkt dat het ontbreken van deze kabel leidt tot een vermindering van de audiokwaliteit, heeft het mis. Draadloze luidsprekers doen absoluut niet onder ten opzichte van de bekabelde speakers en zorgen voor dezelfde geluidskwaliteit bij je thuis.

Het verschil in één oogopslag:

 Draadloze speakerBekabelde speaker
Verbinding met muziek bronwifi / bluetoothkabel
Audiokwaliteithooghoog
Flexibel plaatsenjanee
Steuerungvia de appdirect op de muziek bron

Wat zijn de voordelen van draadloze speakers?

Draadloze luidsprekers zorgen voor meer comfort terwijl je thuis naar muziek luistert. Je kunt ze plaatsen waar je maar wilt zonder na te denken of de speaker wel dicht genoeg bij de muziek bron staat. Bovendien kun je ze rechtstreeks bedienen via je streamingdienst.

Alle voordelen in één oogopslag:

  • Geen last van kabels
  • Flexibel te plaatsen
  • Flexibel te bedienen
  • Hoge audiokwaliteit

Welke soorten draadloze speakers zijn er?

Of het nu gaat om speakers via wifi, bluetooth of speciaal voor de TV, de keuze voor verschillende soorten luidsprekers is enorm. Hier vind je de meest opvallende soorten en hun eigenschappen:

Bluetooth speakers

Een van de populairste typen draadloze luidsprekers zijn de bluetooth luidsprekers. De draadloze speakers zijn erg populair vanwege hun veelzijdigheid, hun compatibiliteit met de smartphone en hun prijs. Vooral om muziek buiten af te spelen, zijn deze speakers de ideale keuze. Of je nu in het park of op de fiets zit, met bluetooth luidsprekers heb je altijd je favoriete muziek bij je.

Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende bluetooth luidsprekers.

Wifi speakers

Wifi luidsprekers werken ook draadloos met andere compatibele apparaten. Er is dan wel een actieve wifi verbinding vereist. Dankzij de multiroom-functie kan de hoogste geluidskwaliteit via je wifi luidsprekers in het hele huis worden afgespeeld.

Hier vind je meer informatie over wifi luidsprekers.

Draadloze subwoofers

Subwoofers maken ook deel uit van de (draadloze) luidsprekers, maar zij zijn alleen verantwoordelijk voor de lage frequenties. Daarom zijn ze niet alleen een aanvulling op andere luidsprekers, maar ze zijn ook een must voor elke bas-liefhebber.

Hier vind je meer informatie over draadloze subwoofers.

Wifi soundbars

Soundbars zijn een draadloos alternatief voor de bekende surround sound-systemen. De ruimtebesparende luidspreker kan draadloos worden verbonden met een tv, smartphone of tablet dankzij een Wi-Fi-verbinding om van je woonkamer een thuisbioscoop te maken.

Hier vind je meer informatie over wifi soundbars.

Party speakers

Party speakers onderscheiden zich vanwege hun formaat en uiterlijk. Ze behoren tot de grote jukeboxen, die meestal daarnaast ook zijn uitgerust met verlichtingsaccessoires. Ze maken ook indruk met hun krachtige geluid, waardoor ze ideaal zijn voor een groter feest.

Hier vind je meer informatie over party luidsprekers.

Overige speakers

De verschillende soorten luidsprekers zijn eindeloos. Naast de bovengenoemde typen, zoals bluetooth en wifi luidsprekers, zijn er natuurlijk ook andere typen, zoals autospeakers, inbouw speakers, staande luidsprekers en nog veel meer.

Hoe vind ik de juiste speaker?

Voor iedereen is er de optimale luidspreker. Het kan zijn dat je de luidspreker graag wilt meenemen naar het park of dat je tijdens het kijken van een film de hoogste kwaliteit geluid wilt hebben. Daarom is het belangrijk, afhankelijk van je wensen, dat je kiest voor de juiste luidspreker.

Waarin onderscheiden de verschillende speakers zich?

 Bluetooth speakerWifi speakerDraadloze subwooferWifi-soundbarsParty speaker
Verbindingbluetoothwifibluetooth/radiowifibluetooth
Verbindingsbereik10 mwifi bereik10 mwifi bereik10 m
Geschikt voor binnen/buitenbinnen/buitenbinnenbinnen/buitenbinnenbinnen/buiten
Voor wie?Voor iedereen die zijn luidspreker ook graag naar buiten meeneemt.Voor iedereen die goede kwaliteit geluid wilt en een goede wifi verbinding heeft.Voor iedereen die houdt van lage frequenties en bas.Thuisbioscoop en surround system liefhebbers die niet van cable management houden.Feestbeesten.

Als je graag naar muziek luistert in het park of buitenshuis, zijn bluetooth luidsprekers ideaal omdat je ze snel met je smartphone kunt verbinden. Vind je het leuk om naar muziek te luisteren met hoogwaardig geluid en heb je thuis een goede wifi-verbinding? Dan zijn wifi luidsprekers iets voor jou. Bas liefhebbers gebruiken de draadloze subwoofers als een uitbreiding van hun luidsprekers. Het bioscoopgevoel kun je ook binnen je eigen vier kamers krijgen met de wifi soundbars. Ze zijn het draadloze alternatief voor surround sound-systemen en spelen films af met thuisbioscoopgeluid. Party speakers zijn perfect voor ieder feestje. Met de lichteffecten zijn ze daarnaast een echte blikvanger.

Welke apparaten kunnen worden gebruikt om de speakers aan te sluiten?

Afhankelijk van het type verbinding, kunnen draadloze speakers worden aangesloten op smartphones, tablets, computers en televisies met wifi of bluetooth verbinding. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geluidsbron ook dezelfde verbindingsfunctie heeft als de luidspreker. Dat wil zeggen, om een apparaat met een bluetooth luidspreker te verbinden, moet het ook over een bluetooth verbinding beschikken.

Waarom zou je slimme speakers kopen bij tink?

  • enorme keuze aan speakers
  • hoge kwaliteit
  • goeie prijzen
  • zonder verzendkosten
  • door experts getest

Onze luidspreker aanbevelingen:

SONOS: One SL - Play:5

Resultaten weergeven