Lampen

Slimme lampen

Om je verlichting slim te maken hoef je geen nieuwe plafondlampen en tafellampen aan te schaffen. Vervang simpelweg je traditionele gloeilampen door slimme ledlampen en je kunt je verlichting bedienen met je smartphone of met een spraakopdracht. Op dezelfde manier kun je de kleur, de helderheid en zelfs tijdschema’s instellen om je licht te personaliseren.

Filter

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur

In elke vierkante centimeter van je huis zit een deel van je persoonlijkheid, of het nu gaat om de zithoek, de slaapkamer of de keuken. Maar hoeveel heb je eigenlijk over je verlichting nagedacht? Slimme verlichting geeft je de mogelijkheid om heel flexibel de sfeer in een kamer aan te passen en dat zonder dat je dure en tijdrovende installatiewerkzaamheden hoeft te plannen. Je hoeft de lampen alleen in de juiste fitting te schroeven en met je smartphone te verbinden via bluetooth of met behulp van een bridge.

Welke soorten slimme slimme lampen zijn er?

E14 lampen

E14 lampen hebben een kleinere fitting dan E27 lampen. Deze slimme lampen beschikken daarentegen over dezelfde slimme functies als E27 lampen alleen hebben ze een andere fitting. Bedien je slimme lamp via de app of met een spraakopdracht via een slimme speaker. Daarnaast kun je ze in scènes integreren en hebben ze een relatieve lange levensduur over het algemeen.

E27 lampen

E27 is de meest gebruikte fitting onder slimme lampen. Geen wonder dus dat je ook de ruimste keuze aan slimme E27-lampen hebt. Ze maken je verlichtingssysteem nog uitgebreider en slim. Laat je huis schijnen in je favoriete kleuren en bedien je E27-lampen via app en spraakassistent. Slimme E27 lampen zijn vaak ook beter qua energieverbruik dus dit bespaart niet alleen energie maar ook kosten.

GU10 spots

De slimme GU10 lampen zullen elke kamer in je huis van meer sfeer voorzien. Installeer ze waar je speciale lichteffecten wilt, of dim ze tot een comfortabele lichtsterkte als algemene ruimteverlichting. Je profiteert ook van een laag energieverbruik in combinatie met uitstekende prestaties. Je kunt je bestaande spotjes vervangen met de slimme GU10 spots voor meer comfort in je smart home.

Ledstrips

Met een slimme ledstrip tover je een schitterende, indirecte kleurengloed in je kamer. De flexibele lightstrips kunnen worden bevestigd aan allerlei verschillende oppervlakken om precies waar jij dat wilt te verlichten. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden bediend met spraakopdrachten. De ledstrips kunnen een unieke sfeer creëren doordat je uit miljoenen verschillende kleuren kunt kiezen en er zijn voor zowel binnen als buiten modellen beschikbaar. Waterdichte strips kunnen ook in de badkamer voor een speciale ambiance zorgen.

Draadloze verbindingen voor meer flexibiliteit en comfort

Slimme ledlampen zitten vol slimme functies. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de draadloze ZigBee- of Z-Wave-verbinding waarmee de lampen werken. Via die verbinding communiceren de lampen met de bridge. De bridge verbindt dan weer met je thuisnetwerk en fungeert als koppeling tussen je smartphone en de slimme lamp. Er zijn ook lampen die via een bluetooth verbinding met je smartphone verbinden. Deze lampen hebben geen bridge nodig maar missen wel een paar handige functies. Via bluetooth kun je bijvoorbeeld maar 10 lampen tegelijk bedienen, terwijl dit er via ZigBee vaak wel 50 zijn.

Slimme verlichting kan je dagelijks leven net dat stukje makkelijker maken. Je kunt onder andere verschillende ledlampen in groepen verdelen en timers instellen. Met een bridge kun je je lampen zelfs bedienen wanneer je onderweg bent. Net als bij normale gloeilampen zijn er veel verschillende soorten en maten slimme lampen; terwijl je alle slimme lampen kunt dimmen, zijn er daarnaast een aantal lampen waarvan je ook de wittint kunt instellen of zelfs uit miljoenen kleuren kunt kiezen. Kleurrijke ledlampen maken het eenvoudig om een unieke sfeer te creëren in je woonkamer of slaapkamer.

De beste eigenschap van slimme verlichting blijft toch wel hoe eenvoudig het is om veranderingen aan te brengen. Met een druk op de knop verander je het heldere, koel witte licht dat je hebt gebruikt om je te concentreren in gedimd, warm licht waarbij je helemaal tot rust kunt komen. Voor elke stemming is er wel een combinatie van helderheid en kleurtemperatuur. Het enige waar je nog op hoeft te letten is of je wel de juiste fitting hebt.

Resultaten weergeven