Video deurbellen

Altijd op de hoogte dankzij een slimme video deurbel

Als er ‘s nachts of wanneer je niet thuis bent iemand aanbelt, zul je wel willen weten wie er voor de deur staat. Met een slimme video deurbel heb je haarscherp in beeld wat zich voor je voordeur afspeelt. Je bekijkt de livestream of het opgenomen beeldmateriaal simpelweg op je smartphone, waar je ook bent.

Hoe werken video deurbellen?

Video deurbellen verbinden via wifi met de app op je smartphone. Wanneer er op de deurbel wordt gedrukt, krijg je een melding op je smartphone en zie je live via de camera wie er voor de deur staat. Veel van de deurbellen hebben nachtzicht, waardoor je ook ‘s nachts helder beeld hebt.

De functies van een video deurbel

Slimme video deurbellen zitten vol handige functies:

Tweerichtingscommunicatie: Bij tweerichtingscommunicatie gebruik je je smartphone als intercom. Je kunt op het scherm zien wie er voor je deur staat, ook als je niet thuis bent. Zo kun je de postbode bijvoorbeeld laten weten waar hij je pakketje het beste kan laten.

Bewegingsdetectie: Video deurbellen met bewegingsdetectie starten automatisch met opnemen als ze een beweging voor de deur detecteren. Bekijk de opnames achteraf om te zien wat er die dag bij de voordeur is gebeurd.

Stille modus: Als je niet gestoord wilt worden of als er iemand van je gezin slaapt, zet dan simpelweg de deurbel op stil. Je kunt nog steeds meldingen ontvangen op je smartphone zodat je niets hoeft te missen.

Spraakbesturing: Als je een video deurbel aansluit op een slimme speaker, laat de respectievelijke spraakassistent je weten wanneer er iemand heeft aangebeld.

Deurgong: Bij veel video deurbellen hoort ook een deurgong, zodat je de bel hoort wanneer iemand aanbelt. Deze is meestal apart verkrijgbaar. De deurgong wordt eenvoudigweg in het stopcontact gestoken en in de app stel je de beltoon en het volume in.

Installatie van een video deurbel

Het installeren van een slimme deurbel is niet ingewikkeld. Meestal wordt de bel draadloos bevestigd aan de deur, de muur of de brievenbus. Het is dan alleen belangrijk dat het wifi-signaal sterk genoeg is. In tegenstelling tot de draadloze variant zijn er ook modellen die in het bestaande deurbelsysteem kunnen worden geïntegreerd. Ze worden verbonden met de bedrading van je oude bel en worden ook op die manier gevoed. Zodra de deurbel is gemonteerd, verbind je hem eenvoudig via de app. Je video deurbel is dan klaar voor gebruik.

Accu’s voor video deurbellen, bewaking zonder stopcontact De slimme video deurbellen hebben allemaal een geïntegreerde batterij, zodat ze overal kunnen worden geplaatst. De nieuwste modellen kunnen ook permanent worden geïnstalleerd en worden aangesloten op je bestaande bekabeling. Maar ook deze deurbellen kunnen op een batterij functioneren. Eén lading gaat vaak wel 6 tot 12 maanden mee. Om te voorkomen dat zonder dat je het door hebt de bel het ineens niet meer doet, krijg je altijd een melding op je smartphone als de accu bijna leeg is.

Resultaten weergeven