• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Battery Lifespan (in days) (h)

Gewicht (g)

Verbinding

Functies

Wearables

Altijd gezond onderweg met slimme wearables

Wearables zijn veelzijdig en vooral erg praktisch. Steeds meer mensen maken gebruik van de draagbare computertechnologie. Heb je een persoonlijke coach nodig die je helpt om gezonder te leven? Of wil je alle functies van je smartphone via je pols bedienen? Wearables komen in verschillende uitvoeringen. Fitness trackers zijn over het algemeen meer gefocust op sport- en gezondheidsfuncties en meten nauwkeuriger, terwijl smartwatches zoveel mogelijk functies van je smartphone overnemen. Afhankelijk van het model overlappen de functies van beide categorieën regelmatig.

Filter

Slimme functies voor gemak en gezondheid

Sportactiviteit

Slimme wearables kunnen beschikken over functies als stappentelling, caloriemeting, afstandsmeting, automatische herkenning van verschillende sporten en trainingsplannen. Het bijhouden van je progressie en meten van je afstanden en verbranding kan sporten en bewegen een stuk leuker maken!

Bellen, Whatsappen en sms’en

Voor bellen, sms’en en Whatsappen heb je niet meer per se een smartphone nodig. Via het scherm van je slimme wearable kun je alles lezen en beantwoorden. Koppel hem aan je oortjes en je kunt gelijk een telefoongesprek voeren zonder je smartphone.

Muziek

Sluit je (draadloze) oortjes aan op je slimme wearable en heb onderweg gemakkelijk toegang tot al je playlists. Ook tijdens het sporten kan dat goed uitkomen. Je kunt tijdens het hardlopen bijvoorbeeld gemakkelijk je muziek bij de hand hebben, zonder dat je een grote smartphone mee moet nemen.

Gezondheid

Niet alleen als het aankomt op sporten kunnen slimme wearables je helpen gezond te blijven. Je kunt via bloeddruk-, bloedsuiker- en hartslagmetingen nagaan hoe gezond je bent en hoe zich dit ontwikkelt. Ook kunnen sommige wearables slaapanalyses uitvoeren en je helpen een betere nachtrust te krijgen.

Social media

Via het scherm op je wearable is het mogelijk om een complete appbibliotheek te bekijken en openen. Via het touchscreen kun je vervolgens social media bekijken, berichten plaatsen en je favoriete posts liken.

Klok & timers

Je zou het bijna vergeten, maar natuurlijk heb je ook gewoon toegang tot de klok. Met een simpele polsbeweging weet je hoe laat het is en tijdens het koken kun je gebruik maken van handige timers. Ook kun je een stopwatch gebruiken. Die is vooral geschikt voor tijdens het sporten; om je snelste ronde te meten bijvoorbeeld.

Wearables met app

Op zoek naar een model gericht op fitness levels? Bekijk onze fitness trackers!

Klik hier

Hoe werken wearables?

Withings wearable

Nauwkeurige sensoren

Wearables steunen op nauwkeurige sensoren en draagbare technologieën om voortdurend gegevens te registreren en te analyseren. De sensoren voeren berekeningen uit op basis van je dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld om onder andere je hartslag, bloeddruk, bloedsuikerspiegel, slaap of calorieverbruik te meten. Ze evalueren bijvoorbeeld je slaap op basis van beweging in de verschillende slaapfasen, terwijl ze je hartslag meten via je pols.

Gedragtips via app

De wearables verwerken vervolgens je gegevens en evalueren ze. De meeste fabrikanten hebben hiervoor hun eigen apps ontwikkeld en je smartphone ontvangt de informatie via een door de fabrikant gekozen verbinding, vaak is dat Bluetooth. Door de verzamelde gegevens over een langere periode te evalueren, geven wearables vervolgens gedragstips om je fitnessniveau, je gezondheid of je dagelijkse routine te verbeteren.