• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Luchtkwaliteitmeters

Voorkom slechte luchtkwaliteit met slimme meters

Investeer in je gezondheid met de aanschaf van luchtkwaliteitmeters. Een gezonde binnenomgeving is onlosmakelijk verbonden met een hoge kwaliteit van de aanwezige zuurstof. Luchtkwaliteitmeters alarmeren je wanneer de lucht verslechtert en sturen je waardevolle tips om de kwaliteit te verbeteren.

Filter

Smart home integratie

Integreer luchtkwaliteitmeters in je smart home. Je maakt ze op die manier onderdeel van scenario’s en krijgt toegang tot spraakbediening.

Verbeter je gezondheid

Het bewaken van de luchtkwaliteit in huis is van essentieel belang voor je gezondheid. Een lage luchtkwaliteit kan leiden tot lichte klachten beginnend als hoofdpijn tot hevige klachten van ademnood en duizeligheid tot zelfs huidkanker.

Meting van de luchtkwaliteit

Afhankelijk van het soort meter, kunnen er veel verschillende waarden worden gemeten. Denk aan stoffen als CO2, radon, fijnstof, TVOC, luchtvochtigheid en meer.

Waarschuwingen op je smartphone

Wanneer de luchtkwaliteit achteruit gaat kun je uitgebreide meldingen ontvangen via een app op je smartphone. Zo kun je gericht de kwaliteit verbeteren en direct beginnen met bijvoorbeeld het ventileren van je woning.

Ook rookmelders kunnen je waarschuwen voor een gevaarlijke luchtkwaliteit

Bekijk ons aanbod

Belangrijke waarden van luchtkwaliteit

CO2

Een belangrijke waarde is de CO2-waarde. Een te hoge CO2-waarde kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en bij extreem hoge waardes zelfs tot ademnood en bewusteloosheid.

TVOC

TVOC, dat staat voor totale vluchtige organische stoffen, kunnen zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Dit is een verzamelnaam voor verschillende soorten stoffen als bijvoorbeeld: benzeen, tolueen, formaldehyde, glycolen en terpenen. Zulk soort stoffen kun je vinden in bijvoorbeeld luchtverfrissers, lijm, maar ook bij het verbanden van gas of hout.

Fijnstof

Fijnstof ontstaat vooral bij verbrandingen. Dit komt bijvoorbeeld vrij bij bakken, het gebruiken van een houtkachel of het branden van kaarsen. Grotendeels door menselijk toedoen dus. Een te hoge waarde is schadelijk voor je gezondheid en het is dus belangrijk deze te meten en onder controle te houden.

Radon

Radon in huis kan erg gevaarlijk zijn. Dit radioactieve gas kan vrijkomen uit de grond en uit veelgebruikte bouwmaterialen. Het is zaak deze zo laag mogelijk te houden door direct te ventileren bij een hoge waarde.

Luchtdruk en -vochtigheid

Luchtdruk en -vochtigheid zijn twee belangrijke waardes. Hoe hoger de luchtdruk, hoe lager de luchtvochtigheid in principe. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming en een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot een zeer droge lucht. Beide hebben nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Temperatuur

Een te hoge of lage temperatuur kan invloed hebben op je weerstand en leiden tot het oplopen van verschillende kwalen. De temperatuur staat rechtstreeks in verband met luchtdruk en vochtigheid. Een te hoge of te lage temperatuur in huis heeft directe negatieve gevolgen op de kwaliteit van de lucht.

airthings view woonkamer gezin