Wifi speakers

Wifi speakers voor een geweldige muziekbeleving

Met slimme draadloze luidsprekers kun je in je hele woning genieten van je favoriete muziek met de hoogste geluidskwaliteit. Dankzij Multiroom zorg je er zelfs voor dat je verschillende nummers in verschillende kamers kunt afspelen of hetzelfde nummer door het hele huis. Daarnaast kun je veel speakers ook bedienen met spraakopdrachten. Dus niets staat je muziekbeleving thuis in de weg.

Wat zijn wifi speakers?

Wifi luidsprekers zijn draadloze speakers die wifi als verbindingsstandaard gebruiken. Ze kunnen daarom worden gebruikt met elk apparaat dat geschikt is voor wifi binnen het wifi-bereik.

Wat maken wifi speakers bijzonder?

  • Verbinding met alle wifi apparaten
  • Gegevensoverdracht via wifi
  • Multiroom
  • Overal te plaatsen
  • Goede geluidskwaliteit

Omdat wifi speakers gegevens verzenden via de wifi verbinding, zijn ze compatibel met elk apparaat dat wifi ondersteunt. Dankzij deze aansluiting kunnen meerdere luidsprekers tegelijkertijd worden gebruikt (Multiroom). Dit betekent dat je in verschillende kamers tegelijk naar muziek kunt luisteren, hetzelfde liedje of een ander liedje in elke kamer - Multiroom maakt het mogelijk. De bandbreedte van wifi verbindingen zijn zeer hoog, dus de geluidskwaliteit van wifi-luidsprekers is daarom ook hoog, omdat de gegevens zonder verlies van kwaliteit worden verzonden. De wifi-luidsprekers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen van verschillende fabrikanten.

Waarin verschillen wifi speakers van bluetooth speakers?

Vaak sta je voor de keuze tussen het kopen van een wifi of een bluetooth luidspreker. Maar wat zijn de verschillen? tink heeft de belangrijkste punten alvast voor je op een rijtje gezet:

 Wifi speakersBluetooth speakers
VerbindingsbereikWifi bereikBluetooth bereik
Eerste installatieIets langerSnel en simpel
GebruiksgebiedIn wifi bereikBinnen en buiten
StroomvoozieningMeestal via netstroomMeestal via batterij
Makkelijk mee te nemenNagenoeg nooitVaak wel
MultiroomJaNee

De gegevensoverdracht is het grootste verschil tussen de twee soorten speakers. Het type bepaalt zowel het bereik tussen de luidspreker en het zendapparaat als het gebruiksgebied. Wifi luidsprekers kunnen alleen binnen het wifi netwerk worden gebruikt. Dus zolang de speaker en het zendapparaat zich in het netwerk bevinden, kan er muziek worden afgespeeld. Met bluetooth luidsprekers kan er slechts ongeveer 10 meter tussen het zendapparaat en de luidspreker zitten om muziek te verzenden. De bluetooth speakers kunnen hiervoor op elke locatie worden gebruikt.

Om de wifi luidspreker van stroom te voorzien, wordt deze aangesloten op het netstroom. De bluetooth luidspreker daarentegen wordt gevoed door een ingebouwde accu. De eerste installatie van een wifi-luidspreker is iets gecompliceerder. Dit kan een paar minuten duren. Het aansluiten van de bluetooth luidspreker op bijvoorbeeld je smartphone gaat heel snel en eenvoudig.

Dankzij het gebruik van de wifi verbinding is het mogelijk om met één zender meerdere luidsprekers te bedienen. Deze kunnen zich in verschillende kamers bevinden en hoeven niet met dezelfde gegevens te worden aangestuurd. Dit betekent dat je dankzij de Multiroom functie van de wifi luidsprekers in verschillende kamers naar verschillende muziek kunt luisteren vanaf één apparaat. Bluetooth luidsprekers hebben deze functie niet of zeer beperkt en er kan slechts één bluetooth speaker worden aangesloten op een zendapparaat.

Welke apparaten kunnen worden aangesloten op een wifi speaker?

Op dit moment zijn bijna alle draagbare apparaten op de markt geschikt voor wifi en dus compatibel met een wifi luidspreker. De meest voorkomende zijn:

  • Smartphone
  • Laptop
  • Tablet
  • iPods

Hoe maak je verbinding tussen een smartphone en een wifi luidspreker? Om een draadloze speaker aan te sluiten op een smartphone heb je de juiste app nodig. Deze is vaak te verkrijgen op de website van de fabrikant. Met de app kan de speaker vervolgens eenvoudig worden aangesloten op je smartphone. Zodra dit gedaan is, kun je muziek afspelen via de wifi luidspreker.

Welke merken bieden wifi speakers aan?

De volgende merken beschikken over wifi speakers:

Waarom wifi speakers kopen bij tink?

✓ gedetailleerde expert ervaringen ✓ gunstigste prijs ✓ ruime keuze

Voordat wifi luidsprekers in het assortiment worden opgenomen, worden ze zorgvuldig getest door onze experts. Zo bieden we alleen de beste producten aan, waarvan we zelf 100% overtuigd zijn. Om je beslissing te vergemakkelijken, wordt elke wifi luidspreker geleverd met een gedetailleerd testrapport van onze experts. Zo vind je altijd de wifi luidspreker die perfect bij je past.

Resultaten weergeven