Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Merken

Compatibiliteit

Lichtsterkte (lm)

Materiaal behuizing

Functies

Kleur licht

Fitting

Aantal lampen

Slimme buitenspots

Fleur je tuin op met slimme buitenspots

Zorg voor extra sfeer tijdens je volgende tuinfeest of barbecue met slimme buitenspots. Bedien je slimme buitenlampen via de app en zo kun je in een handomdraai voor iedere situatie de juiste buitenverlichting samenstellen. Maar niet alleen voor gezelligheid komt de slimme verlichting van pas, ook voor je veiligheid rondom je woning.

Filter

Toegevoegde waarde van slimme buitenverlichting

Een slimme buitenspot, tuinspot of grondspot verlicht je tuin in het donker op het moment dat jij dat wilt. Naast het creëren van meer gezelligheid, kunnen slimme buitenspots hun aandeel hebben in het verhogen van je gevoel van veiligheid. Je kunt zien waar je loopt in het donker en ten tweede kun je potentiële indringers afschrikken. Maar wat is nou het grote voordeel van slimme buitenspots ten opzichte van conventionele buitenlampen? Allereerst zijn slimme buitenspots in eigenlijk alle gevallen voorzien van ledverlichting, dat in combinatie met slimme functies als tijdschema’s en scenario’s veel energie kan besparen. Slimme buitenspots kun je integreren in je smart home en koppelen aan slimme sensoren en andere apparaten. Daarnaast kun je zelfs spraakgestuurd je verlichting aansturen.

Hoe gaan slimme buitenspots in zijn werk?

Nadat je een strategische plek voor je buitenspots hebt gekozen en de verlichting hebt geïnstalleerd, kun je de slimme verlichting gaan integreren in je smart home voor optimaal gebruik. Buitenspots hoeven trouwens echt niet per se in de tuin geplaatst te worden, maar kunnen ook bijvoorbeeld op een balkon of terras worden geïnstalleerd. Via een bridge kun je de buitenlampen integreren in je smart home en de verlichting koppelen aan slimme bewegingssensoren en automatiseringen instellen. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting automatisch laten inschakelen op het moment dat de sensor de buitenspot activeert. Op deze manier kun je altijd goed zien waar je loopt en kunnen eventuele indringers schrikken van inschakelende verlichting. Via de app kun je zelf de kleur van de verlichting instellen en het licht dimmen of feller maken.

Wat zijn de voordelen van slimme buitenspots?

Er is veel vraag naar dimbare spots voor buiten en voor wie nog geen gebruik maakt van een slimme spot, weet vast dat conventionele buitenspots met dimmer vaak niet ideaal werken en lastig te vinden zijn. Slimme buitenlampen zijn daarentegen traploos dimbaar via de app en kun je bovendien bijna volledig automatiseren. Automatiseringen, zoals het instellen van tijdschema's, het laten reageren op een slimme sensor of zelfs het activeren van een alarmsirene brengen je meer comfort en veiligheid. In vergelijking met andere slimme buitenverlichting zoals wandlampen, schijnwerpers of bijvoorbeeld sokkellampen, zijn slimme buitenspots het meest multifunctioneel, flexibel te installeren en overal te gebruiken. Bovendien zijn de spots uitbreidbaar en kun je vaak tot ongeveer 5 spots voorzien van stroom met 1 stroomkabel.

De voordelen van slimme buitenspots in één oogopslag:

  • Overal bedienbaar via app
  • Traploos dimbaar
  • Keuze uit 16 miljoen verschillende kleuren
  • Spraakbediening voor meer comfort
  • Hoger gevoel van veiligheid
  • Energie en dus kosten besparen
  • Waterbestendig

Slimme Led buitenspots in vergelijking

Bij ons hebben we verschillende soorten buitenspots beschikbaar maar de slimme buitenlampen hebben allemaal unieke kenmerken. Hieronder hebben we een aantal categorieën met elkaar vergeleken en op een rijtje gezet.

 Innr OSL 130 C BuitenspotsPhilips Hue Lily Buitenspots
ConnectiviteitZigBeeZigBee
Bridge nodig
Vermogen4,5W8W
Gekleurd / Wit lichtBeideBeide
Kleurtemperatuur1800-6500K2000-6500K
Lichtsterkte230 Lumen600 Lumen
Tijdschema's
Traploos dimbaar
SpraakassistentenGoogle Assistant, Amazon AlexaGoogle Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa
Individuele bedienbaarheidAlleen als groepElke spot apart bedienbaar
IP-classificatieIP68IP65

Je buitenspots op de juiste manier installeren

Hoe installeer ik slimme buitenspots?

De meest voorkomende is de bovengrondse spot. Allereerst verbind je de spot met een bridge of wifi. Daarna kun je beginnen met het plaatsen van de slimme buitenverlichting. Deze wordt altijd geleverd met een grondpen waarmee je de spot eenvoudig in de aarde kunt steken en dus overal in een zachte ondergrond kunt plaatsen. Deze grondpen hoef je uiteraard niet te gebruiken en je kunt ze ook op een harde ondergrond en soms zelfs op de muur plaatsen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om meerdere spots aan elkaar aan te sluiten en via één kabel te verbinden met netstroom. Afhankelijk van het vermogen van de lampen kun je meestal tussen de 3 en 10 lampen op één kabel aansluiten.

Hoe integreer ik een slimme buitenspot in mijn smart home?

Over het algemeen werken de spots via een bridge. Nadat je de lampen hiermee verbonden hebt, kun je kiezen voor integratie met een smart home systeem. In dit geval is Philips Hue compatibel met Apple HomeKit, Google Assistant én Amazon Alexa. Vervolgens kun je via de app van dit smart home platform jouw apparaat integreren en verbinden met andere slimme apparaten. Hier kun je dan weer verschillende scenario’s en automatiseringen instellen of de slimme buitenspots bedienen met een spraakopdracht.