• De webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Meer dan 1.000.000  tevreden smart home klanten

Eenvoudig je smart home inrichten

Wil je je volledige smart home eenvoudig vanuit één plek beheren? Ga dan voor een ecosysteem. Hiermee kun je alle geschikte apparaten van verschillende merken aansturen met slechts één app. Behoud het overzicht en profiteer van moeiteloze, slimme controle. We hebben de beste smart home ecosystemen alvast voor jou verzameld.

Meer

Hoe werkt een Smart Home systeem

Een smart home integreert diverse technologieën om de levenskwaliteit te verhogen. In zo'n slimme woning worden taken geautomatiseerd die anders afzonderlijk uitgevoerd zouden worden. Dit resulteert in aanzienlijk meer thuiscomfort en energiebesparingen. Bovendien versterken slimme alarmsystemen de veiligheid.

Een ecosysteem brengt slimme apparaten van diverse fabrikanten samen in één enkele app. Indien nodig kun je ze zelfs moeiteloos aansturen via een spraakassistent. Bepaalde smart home fabrikanten richten zich momenteel niet alleen op één, maar zelfs op meerdere slimme assistenten tegelijkertijd.

De voordelen van een smart home ecosysteem

Bedien alle producten vanuit één plek

Verbind verschillende slimme apparaten met één systeem. Op deze manier kun je je hele smart home met slechts één app bedienen. Verlichting, verwarming, alarmsystemen, deursloten en meer zijn op één dashboard te zien en je hebt toegang tot de afzonderlijke onderdelen.

Maak automatische routines

Stel in wanneer de verlichting automatisch aan of uit moet gaan, wanneer en hoe lang de verwarming aan moet staan, of hoe laat de rolluiken omhoog moeten gaan.

Werkt ook met producten van andere fabrikanten

Verschillende fabrikanten maken hun producten compatibel met bepaalde systemen. Bij aankoop hoef je dus alleen maar te kijken of het apparaat met je ecosysteem werkt..

Verbind toestellen met elkaar

Stel in hoe de apparaten op elkaar moeten reageren. Denk aan situaties zoals het inschakelen van het ganglicht bij het ontgrendelen van het slimme deurslot, of het laten zakken van de rolluiken bij een alarmmelding.

Welke systeemwereld past bij jou?

Google Assistant

Naast Google's eigen producten, kunnen talloze compatibele apparaten van diverse fabrikanten naadloos worden geïntegreerd met Google.

Je kunt alle verbonden apparaten beheren via de Google Home app of Google Assistant. Hierdoor kun je aangepaste routines instellen die worden geactiveerd door jouw eigen spraakopdrachten.

Voor spraakbesturing heb je een slimme luidspreker nodig, zoals de Google Nest Mini of Google Nest Hub.

Voordelen

Google Assistant leert na verloop van tijd van jouw spraakopdrachten en begrijpt ze steeds nauwkeuriger. Bij vragen raadpleegt het 's werelds grootste zoekmachine en geeft het gedetailleerde antwoorden over elk onderwerp.

Via jouw Google-account heeft Google Assistant, als je dat wilt, toegang tot bijbehorende services zoals je agenda, podcasts en audioboeken. Ook kun je met de stemassistent streamingdiensten zoals YouTube, Netflix en Spotify bedienen.

Apple HomeKit

HomeKit maakt deel uit van de standaardconfiguratie op alle iPhones en iPads en wordt sterk beveiligd door Apple. Je kunt met de HomeKit met minimale inspanning je slimme apparaten instellen en je smart home bedienen via je iPhone, iPad, Mac of de geïntegreerde spraakassistent Siri. Als je dat wilt, kun je een Apple HomePod mini of Apple TV 4 ook als bedieningscentrum gebruiken.

Voordelen

Apple hanteert strenge eisen voor HomeKit-integratie van andere fabrikanten, zodat optimale gegevensbescherming gewaarborgd wordt. HomeKit functioneert zonder cloud en slaat geen gegevens op.

Nieuwe apparaten installeren is een fluitje van een cent. Elk HomeKit-product wordt geleverd met een code die je eenvoudig met je iPhone of iPad kunt scannen. Vervolgens hoef je enkel de instructies in de app te volgen.

Amazon Alexa

Alexa beperkt zich niet alleen tot het afspelen van muziek en het aansturen van je slimme woning, maar kan ook je winkelervaring verbeteren. Als er iets ontbreekt in huis, kun je met een eenvoudige spraakopdracht via Amazon bestellen.

Je smart home wordt beheerd met behulp van zogenaamde "Skills" die door diverse fabrikanten in de Alexa app worden aangeboden. Hiervoor is een slimme luidspreker met geïntegreerde Alexa nodig, zoals een Amazon Echo. Houd er rekening mee dat Amazon Alexa (nog) niet beschikbaar is in het Nederlands, dus je dient de slimme assistent in het Engels aan te spreken.

Voordelen

Amazon is direct geïntegreerd als winkelplatform. Geef simpelweg aan Alexa door wat je wilt bestellen en zij regelt de rest. Dit maakt het mogelijk om je boodschappen rechtstreeks vanaf je bank te doen.

Amazon Alexa is compatibel met een breed scala aan producten, waardoor je toegang hebt tot een uitgebreid ecosysteem en alles kunt aansturen via de spraakassistent.

Bosch Smart Home

Bosch brengt de expertise van 100 jaar innovatie naar zijn smart home systeem. Met Bosch Smart Home kun je complete beveiligingssystemen instellen, rolluiken bedienen en slimme verwarming integreren bij je thuis.

Gevestigde systemen zoals Philips Hue, Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit kun je eenvoudig koppelen met het Bosch Smart Home Systeem.

Voordelen

Stel een systeem samen met een compleet alarmsysteem, inclusief camera's. Je kunt ook slimme huishoudelijke apparaten integreren. En met Bosch als 's werelds grootste leverancier van autotechnologie, kun je zelfs je smart home vanuit je auto bedienen.

Je kunt veel al gevestigde merken, zoals Philips Hue, naadloos integreren in je Bosch Smart Home. Bosch Smart Home werkt even goed met Google Assistant, Alexa en Siri.

Opus

Opus combineert esthetisch design met vrijwel onzichtbare technologie. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van de speciale draadloze EnOcean standaard, die maximale energie-efficiëntie biedt. Hierdoor wordt een efficiënt radiosignaal alleen verzonden wanneer dat daadwerkelijk nodig is, soms zelfs zonder extra stroombron. Dit biedt niet alleen bescherming tegen voortdurende elektromagnetische straling, maar zorgt ook voor zuinig energiegebruik.

Voordelen

Met Opus kun je je traditionele schakelaars voor lampen en rolluiken vervangen door slimme schakelaars, die qua uiterlijk niet te onderscheiden zijn van gewone schakelaars. Speciale schakelaars fungeren als versterkers, waardoor je het draadloze netwerk praktisch onzichtbaar kunt uitbreiden zonder extra repeaters te gebruiken.

Zelfs schakelaars die apparaten individueel aansturen via radiogolven hebben geen batterijen nodig. De benodigde energie voor de radiopuls komt voort uit de beweging van het indrukken van de schakelaar. Deze volledig draadloze schakelaars kunnen overal geplaatst worden zonder gedoe van batterijvervanging.

FAQ

Wat is een ecosysteem?

Een ecosysteem is een samenstelling van compatibele smart home producten van verschillende leveranciers, die je met één en dezelfde app kunt besturen. Vooral op het gebied van smart home wil je als fabrikant niet achterblijven als het gaat om de samenwerking met andere apparaten. Wat betekent dat precies? Eenvoudig: je kunt met één app alle compatibele apparaten instellen en bedienen. Ook is het mogelijk om elk product binnen het ecosysteem te verbinden en te laten samenwerken.

Hoe gebruik ik een ecosysteem?

Eén app verbindt alle compatibele smart home producten. Daardoor kun je ze bedienen met je smartphone (of tablet) en bijvoorbeeld geautomatiseerde routines instellen. Laat je verwarming automatisch uitschakelen zodra een raam opent, of het licht inschakelen wanneer een bewegingssensor door heeft dat je de kamer binnenkomt. Dit soort routines zijn er ook voor beveiliging. Denk aan een alarm dat afgaat wanneer een glasbreuksensor detecteert dat het raam is gebroken.

Hoe werkt het precies?

Om je eigen ecosysteem voor smart home producten te gebruiken, moet de bijbehorende app eerst op je smartphone of tablet worden geïnstalleerd. Vervolgens is het mogelijk om alle compatibele smart home producten te integreren in het ecosysteem. Bovendien is het mogelijk om een ecosysteem te besturen vanaf meer dan één apparaat.

Wat heb ik nodig om een ecosysteem op te zetten?

Om alle slimme apparaten thuis samen te brengen in één ecosysteem, moeten ze compatibel zijn met een bepaald ecosysteem. Daarnaast heb je een smartphone of tablet nodig met de juiste app.

Hoe werkt een slim beveiligingssysteem?

Een slim beveiligingssysteem bestaat uit verschillende apparaten, zoals deur-/raamcontacten, glasbreuksensoren, alarmsirenes, bewegingsmelders of bewakingscamera's. Ze zijn allemaal in een netwerk opgenomen via je wifi-verbinding, bluetooth of via een draadloze radioverbinding. Dit zodat je er vanaf je smartphone toegang tot kan krijgen. Als een van de sensoren afgaat of een camera beweging detecteert, ontvang je een bericht op je smartphone. Dit geldt ook voor slimme rookmelders of watersensoren.

Wat zijn de voordelen van slimme alarmsystemen?

Slimme alarmsystemen zijn heel gemakkelijk in te stellen. Er is geen vakkennis of ingewikkelde installatie nodig. Omdat de apparaten draadloos met elkaar communiceren en deels op batterijen werken, kun je ze praktisch overal in en om het huis installeren. Koppel ze aan andere componenten van je smart home, zodat de lichten aangaan of de luiken naar beneden gaan als er thuis iets verdachts gebeurt. Bovendien word je onmiddellijk op de hoogte gebracht in geval van nood.