Kamerthermostaten

Bespaar geld en energie met slimme verwarming

Met slimme kamerthermostaten kun je de temperatuur in je woning eenvoudig met één druk op de knop regelen. Verwarm je huis op een slimme en simpele manier en bespaar tegelijkertijd geld en energie.

Waarom kiezen voor slimme kamerthermostaten?

Ook tijdens de koude dagen moet je er thuis natuurlijk lekker warm bij zitten. Reden te meer om je verwarmingssysteem thuis goed op orde te hebben. Slimme kamerthermostaten voor je smart home helpen je hiermee en zorgen voor een comfortabele, voorverwarmde woonkamer wanneer je thuis komt. Je kunt de temperatuur regelen op basis van de temperatuur in het midden van de kamer in plaats van direct bij de radiator. Daarnaast kun je de slimme kamerthermostaten bedienen via de app of in combinatie met een slimme spraakassistent ook met je stem.

Wat zijn slimme kamerthermostaten?

Slimme kamerthermostaten vergelijken de huidige temperatuur van een kamer met de gewenste temperatuur en passen deze vervolgens aan. Je kunt dus je kamertemperatuur regelen met slechts één thermostaat. Kamerthermostaten zijn ook geschikt voor het regelen van vloerverwarmingsystemen.

Hoe werkt een slimme kamerthermostaat?

Kamerthermostaten voor je smart home regelen automatisch de temperatuur van een hele ruimte. Ze zijn uitgerust met een temperatuursensor die voortdurend de huidige en de gewenste temperatuur in de ruimte vergelijkt. Als de temperatuur onder de gewenste temperatuur komt, opent de kamerthermostaat het verwarmingselement tot de door jou ingestelde comfortabele temperatuur weer is bereikt. Je kunt de gewenste temperatuur instellen met je smartphone of tablet dankzij de draadloze interface van de slimme kamerthermostaten. Veel modellen bieden ook de mogelijkheid om de temperatuur direct op de kamerthermostaat handmatig in te stellen.

De voordelen van slimme kamerthermostaten

 Slimme kamerthermostatenTraditionele kamerthermostaten
BedieningDraadloze verbindingHandmatig
Gewenste temperatuur
Tijdschema's
Buitenshuis bedienen
Energiebesparingsmodus

Voor wie is een slimme kamerthermostaat geschikt?

Denk je al lang na over het automatiseren van je verwarmingsinstallatie, om het comfort te verhogen thuis of om op een efficiënte manier op de verwarmingskosten te besparen? Als je verwarmingsinstallatie ook zonder knop werkt, dan zijn slimme kamerthermostaten de juiste keuze voor je verwarmingsinstallatie. Je kunt dit heel snel controleren: regel je de verwarming momenteel via een bedrade kamerthermostaat of via een draadloze kamerthermostaat? In beide gevallen kun je gebruik maken van slimme kamerthermostaten.

De voordelen liggen voor de hand. Door middel van data-ondersteunde algoritmes bespaar je tot 30% op de stookkosten per jaar. Je hoeft dus minder op het regelen van de temperatuur te letten, omdat de tijdschema's de kamers al voorverwarmen zonder dat dit overmatig energiegebruik veroorzaakt.

Waar moet je op letten met kamerthermostaten?

Naast het feit dat de slimme kamerthermostaat moet kunnen samenwerken met de andere slimme apparaten bij je thuis, zijn er nog een aantal meer dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een bepaalde slimme kamerthermostaat kiest. Niet iedere kamerthermostaat is bijvoorbeeld draadloos en niet iedere kamerthermostaat kan zonder bridge worden bediend. Houd dus de volgende technische aspecten in de gaten wanneer je gaat kiezen voor een slimme kamerthermostaat die het beste in je huis past:

  • Draadloos of bedraad
  • Bridge noodzakelijk
  • Tijdschema's instellen mogelijk
  • Te integreren met diverse verwarming sensoren
  • Handmatig te bedienen
  • Compatibel met spraakassistenten

De slimme kamerthermostaten in één oogopslag:

 Draadloze verbindingHandmatige bedieningBridge noodzakelijkGeofencingAutomatiseringenGoogle Assistant compatibelAmazon Alexa compatibelApple HomeKit compatibel
tado° Slimme ThermostaatWifi
Netatmo ThermostaatWifi
Google Nest Learning ThermostatWifi

Resultaten weergeven