• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Smart Home Protocollen

Als je twijfels hebt over het bereik en de stabiliteit van je wifi-netwerk, biedt ZigBee een betrouwbaar alternatief. Deze technologie stelt een netwerk samen tussen een ZigBee bridge en ZigBee-compatibele apparaten. Bovendien communiceren deze individuele apparaten met elkaar, wat resulteert in een uitgebreider netwerkbereik.

Zigbee

Thread geldt als het toekomstige draadloze protocol in de smart home sector. Steeds meer fabrikanten zetten dan ook in op compatibiliteit met dit veelbelovende netwerk. Dankzij Thread hoef je niet meer te beperken tot één fabrikant, aangezien alle Thread-compatibele producten naadloos met elkaar samenwerken.

Thread

Z-Wave zorgt voor naadloze communicatie tussen alle compatibele apparaten. In tegenstelling tot wifi, maakt Z-Wave gebruik van alle geschikte apparaten om signalen door te sturen, waarbij het netwerk direct van apparaat naar apparaat communiceert. Hoe meer Z-Wave producten je in huis hebt, des te sterker en efficiënter het netwerk functioneert.

Z-Wave

Kies je voor Matter, dan kies je voor compatibiliteit. Dit smart home communicatieprotocol verbindt ecosystemen zoals Amazon Alexa, Apple Home en Google Assistant naadloos met elkaar. Je hoeft je niet langer bezig te houden met de compatibiliteit van producten, want Matter maakt het mogelijk om probleemloos producten van verschillende smart home systemen met elkaar te integreren.

Matter